Тайните на келтския дървесен хороскоп

Какво разкрива вашата рождена дата за характера ви според астрологията на келтите

Тайните на келтския дървесен хороскоп

Подобно на всяка древна култура, оставила своята дълбока следа в историята на човечеството, келтските племена също са имали не само своя митология, но и собствени начини да определят човека според неговия характер. За тази цел те са изработили хороскоп, базиран на 13 знака, всеки от които отговаря на срещащ се в природата растителен вид.

Въпреки че остава в сянката на далеч по-популярни хороскопи, като например китайския, в келтския такъв е скрит не по-малко дълбок смисъл, вложен преди хилядолетия от друидите. Изборът на дървета и храстите никак не е случаен - според келтите те са носители на абсолютната мъдрост. А какво според изчисленията им разкрива вашата рождена дата за характера ви, ще ви разкрием именно в тази статия.

Бреза (24 декември - 20 януари)
Лидери по природа, вие винаги търсите и изисквате повече както от себе си, така и от околните - и в професионален, и в личен план. Но това в никакъв случай не означава, че в очите на другите сте "диктатор”. Защото в същото време притежавате в големи дози от онзи чар, който кара всички да ви следват безусловно, омаяни от излъчването и увереността ви.

Калина (21 януари - 17 февруари)
Според келтската астрология вие сте философи - извисени личности с дълбока душевност и големи идеали. За съжаление оригиналността и креативността ви често остават недооценени от околните, които понякога ви смятат за особняци и аутсайдери. За вас обаче не е проблем да сте единак, дори предпочитате тази роля, отколкото просто да бъдете част от "стадото”.

По този повод нерядко имате проблеми с комуникацията, защото сте убедени, че другите не ви разбират и не са на вашето интелектуално и духовно ниво. Отвън изглеждате студени и непробиваеми, но отвътре буквално горите - от страсти, емоции и мечти.

Ясен (18 февруари - 17 март)
Свободомислещи и независими личности с безкрайно въображение и вродена интуиция. С това изречение най-кратко, точно и ясно може да бъде описан характера на тези от вас, родени под знака на дървото ясен според келтската астрология. Освен това сте в постоянно състояние на себеусъвършенстване.

Винаги откривате вдъхновение в природата, но това не ви е достатъчно и вечно сте в търсене на своята муза, която да запали и поддържа у вас горещ и бурен огън. На околните често им се струва, че обитавате свой собствен свят. "Вашата” сфера е писането.

Елша (18 март - 14 април)
Авантюристи по дух, вие живеете, за да търсите нови силни усещания, а спокойният и улегнал живот дори не присъства в плановете ви. Освен това притежавате безкраен чар и винаги сте в центъра на вниманието. Околните ви обожават и лесно се оставят да ги убедите в каузата си и да ги привлечете на своя страна.

В същото време сте изключително фокусирани върху целите си и не се спирате пред нищо, за да ги постигнете. Резултатите ви мотивират, а забубите ви амбицират следващия път да бъдете още по-добри. Не обичате да си губите времето и се дразните, когато околните го правят.

Върба (15 април - 12 май)
Тъй като според друидите вашият знак е ръководен от луната, вие сте личности с изключително дълбока душевност. Излъчвате мистериозност, която околните намират не просто за интересна, а за уникална. Притежавате вродени интелект и интуиция, благодарение на които намирате изход и от най-заплетените и объркани ситуации. Освен това се отличавате с почти безкрайни търпение и спокойствие, с каквито никой друг дървесен знак не може да се похвали.

Глог (13 май - 9 юни)
За вас в пълен смисъл важи правилото "Не съди за книгата по корицата ѝ.” Защото околните често са подведени от външния ви вид на спокоен и дори леко скучноват човек. Отвътре обаче вие буквално горите, а съзнанието ви е вечно изпълнено с безброй емоции и чувства.

В същото време сте изключително премерени в ежедневието и лесно се адаптирате към промените, които животът ви сервира. Отлични слушатели сте, което пък ви превръща в предпочитани от околните приятели, особено в трудни за тях моменти. Надарени сте с добро, но умерено чувство за хумор. Трудно приемате похвали и предпочитате да оставате в сянка, дори и когато имате пълното право да блеснете.

Дъб (10 юни - 7 юли)
Според древните друиди вие притежавате една от най-големите дарби, а именно - сила. Както физическа, така и душевна. Ако има знак, който може да бъде описан като "главен” в келтската астрология, то това е именно дъбът. Родените в този период са изключително щедри и отзивчиви и винаги са готови да помогнат на нуждаещите се от подкрепа и защита. Увереността ви помага винаги да мислите позитивно, а и да вдъхвате оптимизъм у околните.

Джел (8 юли - 4 август)
За тези от вас, които не се досещат кое е това растение, познато у нас и като илекс, ще поясним, че става въпрос за бодливия храст с малки червени плодчета, от който на Запад се правят коледни венци. Ако сте родени под този знак, то вие притежавате силни лидерски качества и определено умеете да привличате околните към своята кауза. Амбициозни сте и притежавате силно състезателен дух, който не ви дава мира дори и в прости ежедневни ситуации, когато това на практика не е необходимо.

Лешник (5 август - 1 септември)
Интелигентни, организирани и трудолюбиви. Това са трите думи, които най-добре описват представителите на този знак от келтската астрология. Притежавате изумителни памет и жажда за знания, които ви помагат винаги да сте на високо ниво, що се отнася до "умствения багаж”. По тази причина обаче често в очите на околните изглеждате като многознайко, чиято единствена цел е да изпъкне на фона на останалите.

Обръщате много внимание на детайлите и понякога имате склонност да прекалявате с идеята всичко да бъде изрядно и под контрол. Обичате нещата да се случват по вашите собствени правила и когато това не се случва, сте способни напълно да излезете от равновесие.

Лоза (2 - 29 септември)
На пръв поглед изглеждате променливи и често непредвидими в действията си. Но това съвсем не е случайно. Защото в старанието си винаги да бъдете съпричастни с всички, за вас често е трудно да вземете страна. За сметка на това обаче в други области на живота си сте повече от сигурни и стабилни.

Отличавате се с изискан вкус към изкуството, най-вече музиката, както и към виното и храната. Ценители сте на лукса и елегантността и околните определено забелязват вашата класа, допълнена от голяма доза чар.

Бръшлян (30 септември - 27 октомври)
Вие сте от онези хора, които дори и в най-трудните моменти намират сили да се усмихнат и да вдъхнат кураж и оптимизъм на останалите. Обичате да давате без на всяка цена да получавате и винаги сте готови да се отзовете на всеки, който има нужда от подкрепа и приятелско рамо.

За съжаление обаче именно поради безкрайната си отзивчивост често бивате използвани и след това захвърляни от околните, което ви води до депресивни състояния. Богатата душевност обаче ви помага в тежки моменти да оставате насаме със себе си и да преодолявате трудностите.

Тръстика (28 октомври - 24 ноември)
Според келтските друиди родените под знака на на тръстиката са "пазители на тайните”. Вие сте в непрестанно търсене на истината и имате изострено чувство за справедливост, което ви кара не просто да ненавиждате клюките, скандалите и лъжите, но и да се борите срещу тях с всички позволени средства.

Обичате да "изследвате” хората, да слушате разговорите им, да наблюдавате действията им. В състояние сте да убедите и най-затворения човек да ви се разкрие, дори и ако трябва да си послужите със средствата на манипулацията.

Бъз (25 ноември - 23 декември)
Вие сте изключително свободолюбиви, до степен в която околните понякога не ви разбират и ви смятат за "дивак” и "аутсайдер”. Притежавате дълбока душевност, подправена с висок интелект. Обичате да бъдете полезни на останалите и винаги сте готови да подадете ръка за помощ на всеки, който се нуждае от нея. Понякога, без да осъзнавате, сте болезнено откровени към близките си.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

30 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



25
Не е посочен 09.01.2014|18:01
Да и на мен ми беше интересно да прочета какво пише.
24
Не е посочен 09.01.2014|17:56
Еди път да се окаже вярно, това което е написано,
23
Не е посочен 09.01.2014|10:42
Съдържа интересни неща този хороскоп.
22
Не е посочен 08.01.2014|20:37
Аз също съм Лешник.
21
Не е посочен 08.01.2014|20:34
Много интересен хороскоп. Прочетох за цялото семейство.
20
Не е посочен 08.01.2014|18:12
Да поне за моята се оказа вярно.
19
Не е посочен 08.01.2014|18:08
На мен ми се падна Ясен, много е интересно и вярно.
18
Не е посочен 08.01.2014|16:30
Според мен има доста верни неща.
17
Не е посочен 08.01.2014|13:42
аз съм бреза
16
Не е посочен 08.01.2014|11:23
Ха,аз съм страхотен авантюрист, браво, харесва ми този дървен хороскоп :)
15
Не е посочен 08.01.2014|11:02
Много интересен хороскоп, не знаех,че са били толкова популярни хороскопите и по онова време :)
14
Не е посочен 08.01.2014|10:04
Аз съм лешник, интелигентни, организирани и трудолюбиви според дървесния хороскоп.
13
Не е посочен 07.01.2014|17:29
Интересна представа за света са имали, след като са давали такива обяснения.
12
Не е посочен 07.01.2014|16:47
Добре би било да споделите и какво ни вещае 2014 година според този хороскоп.
11
Не е посочен 07.01.2014|16:11
Интересен хороскоп, за първи път чувам за такъв.
10
Не е посочен 07.01.2014|15:45
Браво на теб.
9
Не е посочен 07.01.2014|15:44
Прави впечатление обаче как всички накрая се оказваме дървета.
8
Не е посочен 07.01.2014|15:44
В нашия офис доминираме Калините :))
7
Не е посочен 07.01.2014|15:43
Калина съм си отвсякъде. Не знаех, че има такова дърво:)
6
Не е посочен 07.01.2014|15:32
не знаех че има дървен хороскоп, много готино! Много интересни,пада ми се че съм Бъз :)
5
Не е посочен 07.01.2014|15:30
Сега да вярваме ли на това ?
4
Не е посочен 07.01.2014|15:12
Аз съм Лешник .
3
Не е посочен 07.01.2014|13:58
Интересно, сега много нашумяха подобни хороскопи :)
2
Не е посочен 07.01.2014|12:13
Много готино, падна се,че съм Дъб,сериозен пич хехе ;)
1
Не е посочен 07.01.2014|10:35
Много вярно, специално за мен, мразя клюките и лъжите и се боря за справедливост със зъби и нокти, обичам да изслушвам хората и ги провокирам да ми се разкрият изцяло.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay