Наоми Уотс: "Сексът след менопаузата е по-добър"

Наоми Уотс не е от тези, които избягват разговорите за менопаузата. През юни актрисата разказа за диагнозата ранна менопауза на 36-годишна възраст и сподели как умствените и физически ефекти като промени в настроението, горещи вълни и мигрена са се отразили върху тялото ѝ.

"Преминаването през менопаузата в толкова ранна възраст не беше лесно, особено във време, в което имаше толкова малко информация за това", каза тя в интервю за Hello! Списание. "Имах чувството, че излизам извън контрол."

Но 54-годишната актриса не говори само за негативните преживявания, свързани с менопаузата. По време на реч на уелнес събитие, наречено "Отключване на интимността: Навигиране на страстта в средата на живота " на 31 август в Хамптън, Уотс разкри, че според нея сексът със съпруга ѝ Били Крудъп се е подобрил след менопаузата.

"Аз лично смятам, че сексът става по-приятен, когато премахнете страха от забременяване", казва тя. "Чувствам се повече "Ще направя това за себе си". Вие сте по-уверени в себе си, имали сте опит, вече сте по-мъдри, няма да си кажете "О, искам да намаля светлините", поясни още Уотс.

Въпреки че много жени споделят, че изпитват "спад на либидото, оргазмите и честотата на коитус", според изследване, публикувано в Националната медицинска библиотека, Уотс каза, че е имала обратното преживяване. "Чухме тази вечер, че има усложнения, поддържане на секса и либидото живи и всичко останало, но понякога хората имат напълно обратния ефект", отбеляза тя.

Що се отнася до това на какво Уотс приписва активното си либидо и "по-добрия секс"? Здравословна комуникация с партньора.

"Ако можете да говорите с партньора си, ако можете да бъдете честни и да проведете наистина автентичен разговор и да премахнете неудобството. И това е секси – това е наистина секси, когато можеш да бъдеш честен и разговорът е много добър", кавза тя по време на събитието.

Уотс споделя повече за собствения си опит със срещите по време на менопаузата, включително чувството, че се чувства нервна от носенето на естрогенни лепенки върху кожата си в началото на връзката си с Крудъп. "Носих нашивката си и бях нервна, че новият ми любовник ще я види", обясни тя.

Но след като тя решава да бъде честна с Крудъп за пластирите и хормоналните ѝ промени, тази откритост променя сексуалния ѝ живот към по-добро.

"В момента, в който внесох честност в стаята, въпреки това колко неудобно и трудно беше това за мен – изпитвах толкова много срам от това – той знаеше как да се държи, знаеше какви сигнали да следва, беше 100 процента съпричастен и аз мога спокойно да кажа, че продължихме да правим, знаете ли, доста страхотен секс тази нощ", казва тя.

След като преживява върховете и спадовете на менопаузата, оттогава Уотс се заемаа да бъде много необходим защитник за прекратяване на срама и стигмата, свързани с менопаузата – дори си партнира с Menopause Mandate, за да осигури на жените подкрепа.

"Наистина вярвам, че ако менопаузата не беше толкова забранена тема, когато за първи път започнах да изпитвам симптоми, щях да имам по-лесен преход", казва тя пред Hello!. "Бях част от цикъл, който отчаяно трябваше да бъде прекъснат. Липсваха открити разговори и ресурси, които да помогнат на жените да се ориентират в промените, през които преминаваме. Ето защо сега държа да се повиши осведомеността и стимулирането на по-честни разговори."

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay