Този сос идва от Франция. Той е вид студен сос, който традиционно се сервира към пържена риба, но е идеален и за зеленчуци. Ето как да си го приготвите.
Необходими са Ви:
- 2 супени лъжици каперси
- няколко стръка лук
- 6 кисели краставички
- 50 мл. фъстъчено масло
- 1 супена лъжица горчица
- 2 яйца
- оцет
- сол, черен пипер
Разделете жълтъците от белтъците. В купа смесете жълтъците и горчицата. С постоянно бъркане прибавете и фъстъченото масло. Дотук получихме майонеза. Докато е още гъста, добавете оцет. Сега добавете нарязаните на дребно краставички, каперсите и наситнения лук. Объркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер.
Сосът е готов! Приятно похапване!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 1 |