Гордитас е мексиканско ястие, което представлява нещо като джоб, пълнен с различни продукти. Подобно е на колумбийската и венецуелската арепа. Гордита означава "закръглена" на испански.
PHOTO: LUCY SCHAEFFER, FOOD STYLING: TAYLOR ANN SPENCER
Ако обичате да хапвате мексиканска храна, ето как да си приготвите гордитас вкъщи:
Необходими продукти:
1 голям червен картоф
2 ч.л. олио
250 грама чоризо
1/2 глава лук
2 ч. Маса харина
1 ч.л. сол
2 ч. вода
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете нарязаните картофи до пълна готовност.
Загрейте мазнината в голям тиган и запържете чоризото. Гответе 7-8 минути, след което добавете нарязания лук. След още 5 минути добавете и сварените картофите, за да се запържат.
Оставете плънката настрана.
В голяма купа разбийте маса харина и солта. Много бавно добавете водата и разбъркайте с ръце, докато се оформи тесто.
Добавете още малко мазнина и размесете отново.
Покрийте с кухненска кърпа и оставете да престои 15 минути.
Оформете 8 гордитас от готовото тесто.
Загрейте олиото и ги запържете за 2-3 минути, докато станат хрупкави.
Извадете ги върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина.
Сглобете ги, като слагате една гордита, малко плънка и отгоре още една гордита.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |