Пържени цветове от тиква, пълнени с рикота

Цветовете от тиква обикновено се намират от късна пролет до ранна есен на фермерските пазари (или в собствената ви градина!), те са меки на вкус и много приятни за хапване. 

Един от най-добрите начини, по които можете да ги приготвите, са пълни с рикота и запържени. 

Обърнете внимание, че цветовете на тиквата не могат да се съхраняват дълго - веднъж откъснати, опитайте се да ги използвате в рамките на 48 часа. Колкото по-свежи са, толкова по-добре изглеждат и толкова по-вкусни са. 

Ето как да приготвите това вкусно лятно предястие, с което ще очаровате всички вкъщи:

Необходими продукти:

12 цвята от тиква

1/2 ч. рикота

1 голямо яйце

сол и черен пипер

1 скилидка чесън

2 с.л. пресни билки (като магданоз, мента и риган)

1/4 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

1/4 ч. царевично нишесте

1/4 ч.л. бакпулвер

3 с.л. зехтин

За кесадилите:

4 тортили

1 ч. настъргана моцарела

Начин на приготвяне:

В голяма купа със студена вода внимателно изплакнете цветовете и отстранете всички краища на стъблата, плодниците или тичинките, след което внимателно ги подсушете. 

Разбъркайте рикотата, яйчния жълтък, солта, черния пипер, чесъна, билките, червения пипер и лимоновата кора. Разбъркайте, докато сместа стане гладка. С помощта на шпатула или малка лъжица напълнете всеки цвят с около 2 чаени лъжички смес от рикота, след което затворете венчелистчетата и ги завъртете леко, за да запечатате пълнежа.

В голяма купа разбийте царевичното нишесте и бакпулвера. Сложете белтъка в малка купа и разбийте, докато стане на пяна. Намажете всеки цвят с тънък слой разбит белтък, след това оваляйте в царевично нишесте и отърсете излишното нишесте.

В голям тиган загрейте зехтина. Добавете цветовете, след това пържете, като обръщате от време на време, докато станат златисти от всички страни, 4 минути. Прехвърлете в чиния.

За да приготвите кесадилите: Върнете тигана на средно слаб огън, след това добавете тортила и отгоре равномерно поръсете с ¼ чаша моцарела и 3 пържени цвята от тиква. След като сиренето започне да се топи, сгънете кесадилата наполовина и продължете да готвите, докато двете страни станат златисти. Повторете с останалите тортили, моцарела и цветове от тиква.

Пържени цветове от тиква, пълнени с рикотаFried Ricotta-Stuffed Squash Blossoms/JUNE XIE

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay