Цветовете от тиква обикновено се намират от късна пролет до ранна есен на фермерските пазари (или в собствената ви градина!), те са меки на вкус и много приятни за хапване.
Един от най-добрите начини, по които можете да ги приготвите, са пълни с рикота и запържени.
Обърнете внимание, че цветовете на тиквата не могат да се съхраняват дълго - веднъж откъснати, опитайте се да ги използвате в рамките на 48 часа. Колкото по-свежи са, толкова по-добре изглеждат и толкова по-вкусни са.
Ето как да приготвите това вкусно лятно предястие, с което ще очаровате всички вкъщи:
Необходими продукти:
12 цвята от тиква
1/2 ч. рикота
1 голямо яйце
сол и черен пипер
1 скилидка чесън
2 с.л. пресни билки (като магданоз, мента и риган)
1/4 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
1/4 ч. царевично нишесте
1/4 ч.л. бакпулвер
3 с.л. зехтин
За кесадилите:
4 тортили
1 ч. настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
В голяма купа със студена вода внимателно изплакнете цветовете и отстранете всички краища на стъблата, плодниците или тичинките, след което внимателно ги подсушете.
Разбъркайте рикотата, яйчния жълтък, солта, черния пипер, чесъна, билките, червения пипер и лимоновата кора. Разбъркайте, докато сместа стане гладка. С помощта на шпатула или малка лъжица напълнете всеки цвят с около 2 чаени лъжички смес от рикота, след което затворете венчелистчетата и ги завъртете леко, за да запечатате пълнежа.
В голяма купа разбийте царевичното нишесте и бакпулвера. Сложете белтъка в малка купа и разбийте, докато стане на пяна. Намажете всеки цвят с тънък слой разбит белтък, след това оваляйте в царевично нишесте и отърсете излишното нишесте.
В голям тиган загрейте зехтина. Добавете цветовете, след това пържете, като обръщате от време на време, докато станат златисти от всички страни, 4 минути. Прехвърлете в чиния.
За да приготвите кесадилите: Върнете тигана на средно слаб огън, след това добавете тортила и отгоре равномерно поръсете с ¼ чаша моцарела и 3 пържени цвята от тиква. След като сиренето започне да се топи, сгънете кесадилата наполовина и продължете да готвите, докато двете страни станат златисти. Повторете с останалите тортили, моцарела и цветове от тиква.
Fried Ricotta-Stuffed Squash Blossoms/JUNE XIE
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |