Заредете с енергия!

Заредете с енергия!

Заредете с енергия!

Сигурно сте се уверили (а може би ние сме успели да ви убедим), че редовната физическа активност и здравословният хранителен режим ви помагат да поддържате добър тонус и ви носят страхотно настроение.

Понякога обаче вероятно и вие имате нужда от бърз прилив на енергия, нали? Може да си го осигурите с няколко прости действия.

Да заредим с... музика
Провокативното парче на Лейди Гага - "Алехандро", вероятно ви бърка в "мозъчната кутия", прави ли сме?

Не търсете причината само в уникалните музикални способности на ексцентричната носителка на Грами обаче.

"Музиката стимулира всяка част на мозъка", обяснява американският лекар Даниел Левитин.

"Когато на работното място човек изпълнява едни и същи задачи всеки ден, неусетно го превзвема усещането за сънливост и умора", допълва той. Към това условие можем да прибавим и заспалата (следпразнична) атмосфера на добре затопления офис.

За това фонът около вас играе съществена роля. Само чрез него успявате да нарушите монотонността на ежедневието и да подобрите концентрацията си.

Така че за отскок, препоръчваме да се насладите на любимия си музикален стил за около 3 минути. Всичко от Бритни Спиърс до Бах върши работа...

Да заредим... със смях
Може ли за момент да оставите особено важната си работа, за да се посмеете на няколко забавни клипчета в интернет?

Смехът всъщност не води до реално освобождаване на ендорфини, но повишава сърдечния ритъм и активизира мускулната система, като по този начин ви кара да се чувствате значително по-жизнени.

Най-важното: искреният смях причинява това, което редица специалисти наричат "когнитивна промяна". Всъщност енергийният ресурс в организма се намира в пряка връзка с начина, по който хората мислят. За това промяната в настроенията събужда наистина.

Да заредим... с ред
Претрупаното бюро или мръсната кухня могат да подействат доста зле на цялостното ви психическо и физическо състояние, не се съмнявайте.

За това, ако не разполагате с излишък от време, подредете само важните неща, като по този начин намалите риска от това да ги забравите.

Е, как се чувствате сега?

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay