Джинджифиловите бисквитки са важна част от коледните празници. Чийзкейкът пък е сред любимите десерти на много хора. А как ви звучи комбинация от двете? Страхотно, нали?! Ето как да приготвите чийзкейк "джинджифилови биксвитки"
Необходими продукти:
За блата:
спрей за готвене
250 грама джинджифилови бисквити
6 с. л. разтопено масло
1/4 ч. захар
щипка сол
За пълнежа:
250 грама крема сирене
3/4 ч. захар
1/4 ч. меласа
3 големи яйца
1/4 ч. заквасена сметана
2 с. л. брашно
1 ч. л. ванилов екстракт
2 ч. л. джинджифил на прах
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. сол
щипка карамфил
За декорацията:
1/2 ч. течна сметана
1 с. л. пудра захар
1/4 ч. л. канела
Няколко джинджифилови бисквити- човечета или други форми по избор
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе форма за торта или тава.
Напръскайте я със спрей за готвене.
В голяма купа сложете натрошените джинджифилови бисквити, маслото, захарта и солта. Разбъркайте добре и изсипете сместа в тавата или формата. Притиснете я силно към дъното.
В голяма купа разбийте крема сиренето, захарта и меласата, с помощта на миксер. След това добавете яйцата и отново разбийте добре. Накрая добавете заквасената сметана, брашното, ванилията, джинджифила, канелата, индийското орехче, солта и карамфила.
Изсипете тази смес върху блата от бисквити.
Увийте дъното на тавата с алуминиево фолио и я сложете в по-голяма тава. Налейте вода до половината.
Печете около час и половина.
Изключете фурната, отворете вратичката и оставете чийзкейка да изстива вътре поне един час.
Махнете фолиото и охладете чийзкейка напълно, поне 5 часа.
В голяма купа разбийте сметаната, пудрата захар и канелата.
Прехвърлете сместа в пош и декорирайте чийзкейка, като направите розички. Между тези розички сложете по една джинджифилова бисквитка.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |