7 грешки, свързани с дизайна на кухнята

7 грешки, свързани с дизайна на кухнята
pixabay

Кухнята е една от най-уютните и най-използванитте стаи в дома. Прекарваме много време в кухнята, така че трябва да бъде удобна и да ни бъде комфортно в нея. Но има няколко дизайнерски грешки, които водят до постоянни неудобства. Ето кои са най-често срещаните грешки:

1. Неподходящи поставени кухненски уреди 

Кухненските уреди не трябва да бъдат поставяне прекалено ниско или прекалено високо. Помислете за височината си. Най-доброто разположение на уредите е на нивото на талията ви. 

2. Тежки шкафове на тънки стени

Можете да поставяте шкафове и рафтове само на носещите стени. Гипсокартонът няма да издържи толкова тежко, затова не рискувайте.

3. Неудобна мивка

Най-важните неща за мивката са удобството и използваемостта. Ако винаги сте харесвали кръгли мивки, не купувайте квадратна, това ще ви дразни. Мивката трябва да е просторна и да е изработена от материали, които издържат на високи температури. Също така е от решаващо значение да изберете добър размер. 

4. Празни ъгли

Важно е да използвате всички ъгли, особено когато става дума за малки помещения. Въртящите се рафтове могат лесно да заменят безполезните чекмеджета. Сгъваемите врати са доста скъпи, но те наистина са незаменими: ще можете да използвате цялото пространство вътре.
Ъгловите и диагоналните чекмеджета също са чудесно решение. Можете дори да поставите фурна или мивка. 

5. Недостатъчно светлина

Светлината е изключително важна. Светлите кухни изглеждат по-големи, но ако вашите чекмеджета имат по-тъмен цвят, не забравяйте да купите допълнителни лампи. Препоръчва се да се монтират няколко светлини: основната светлина отгоре, светлината точно над плота и красива лампа над масата за хранене. Колкото повече светлина имате в кухнята, толкова по-удобно е да готвите.

6. Няма разстояние между уредите 

Много е важно да оставите достатъчно пространство между уредите. Ако сложите фурната до хладилника, хладилникът ви ще се развали по-бързо. За да не мокрите печката, сложете я по-далече от мивката. 

7. Неподходяща подова настилка

Въпреки, че ламинирания паркет е много популярен, не го поставяйте в кухнята, тъй като може да се надигне от водата. Ако пък сложите плочки в цялата кухня, тя няма да изглежда уютна. Затова можете да комбинирате двете неща. Сложете плочки в тази част от кухнята, в която готвите и паркет в останалата част, в която се храните. 

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти