Как да премахнем петната от череши от дрехите си

Как да премахнем петната от череши от дрехите си
Canva

Черешите са един от любимите ни плодове през лятото. Но често похапването им е свързано с много петна по дрехите. За да премахнете петната от череши, можете да използвате следните методи:

Използвайте студена вода

Веднага след като забележите петното, отстранете всички излишни парченца, ако има такива и изплакнете петното със студена вода. Не използвайте топла вода, тъй като тя може да запечата петното за тъканта и да го направи по-трудно за отстраняване.

Плътност

Поставете хартиена кърпа или кърпичка под петното и покрийте го отгоре с друга кърпа. Натиснете леко върху петното, за да абсорбирате част от влагата.

Препарат за премахване на петна

Използвайте леко количество течен перилен препарат или безцветен разтвор на мек препарат за чистене. Нанесете малко количество върху петното и нежно потупайте с чиста кърпа или гъба. Потупвайте от външните краища на петното към центъра му, за да предотвратите разпространението му.

Изплакване

След като сте нанесли перилен препарат или разтвор на мек препарат за чистене, изплакнете дрехата добре със студена вода, за да отстраните останалите продукти и петната.

Пране

След изплакването, перете дрехата според указанията за грижа на етикета. Проверете дали петното е напълно отстранено преди да изсушите дрехата, тъй като топлината от сушилнята може да закрепи петното.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay