Защо поставяме фигурки на слончета у дома и какво символизират те

Защо поставяме фигурки на слончета у дома и какво символизират те

Фигурката на слонче е често срещана из домовете на нашите близки. Вероятно и на вашата етажерка се намират поне две, сочещи към вратата. Често подаряваме слонче, когато наш приятел или роднина се нанесе в ново жилище, защото вярваме, че ще донесе положителна енергия в новия дом. Но какъв смисъл всъщност носи тази популярна фигурка?

Една от практиките, които приветства добавянето на фигурки, които носят късмет, е именно Фън Шуй. Тя включва различни животни като дракони, патици или слонове.

Защо точно слон?

В много култури слонът символизира късмет, сила, мъдрост и плодородие. Фигурките, изобразяващи това животно, поставени на входната врата, близо до входа на дома, имат две значения:

  • Статуя на слон във фоайето, обърната настрани от вратата, носи късмет в дома.
  • Слон, обърнат към врататазащитава къщатаТой предпазва дома ви от всякакъв вид негативна енергия.

Въпреки че влагаме символика в тях, статуите на слонове са страхотен декор сами по себе си. Можете да ги намерите, изработени от различни материали, въпреки че месингът е най-популярен.

Къде още можем да поставим слонче?

Имайте предвид, че входът на вашия дом не е единственото подходящо място. Според експерти по Фън Шуй, фигурките на слонове могат да бъдат поставени в други части на къщата, за да ни носят късмет.

В офиса

Тук значението на статуята на слон се превежда като мъдрост и сила и има за цел да енергизира работното пространство. Поставете фогурка близо до вратата на офиса си или дръжте снимка на стената.

Във всекидневната

Слоновете в семейна стая или място за игра на децата укрепват връзките между членовете на семейството.

В спалнята

Статуетката на слон в спалнята подчертава любовта и верността. В детската стая поставянето на слон символизира знание и може да донесе академичен успех.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay