10 неща, които трябва да изхвърлите от всекидневната си

10 неща, които трябва да изхвърлите от всекидневната си
unsplash

Тъй като всекидневната несъмнено е най-често използваната стая вкъщи, обикновено е и най-разхвърляна. По някакъв начин там се събират мръсни чорапи, изоставени играчки, полупрочетени книги, смачкани списания, забравени зарядни за телефони и други, а вкарването на тази стая в ред изглежда като мисията невъзможна. 

Истината е, че за да поддържате някакъв приличен вид в тази стая, трябва да бъде много добре подредена, за да може когато се появяват по-горе изброените неща, да не изглежда чак толкова безнадеждно. 

Ето кои са нещата, които можете да изхвърлите от всекидневната, за да изглежда по-подредена:

1. Стари видеокасети

Макар че видеокасетите отдавна останаха в историята, все още има семейства, които държат такива в домовете си. Обикновено става въпроса за записи на важни семейни събития или любими филми, но трябва да бъдете честни със себе си и да си признаете, че никога няма да ги гледате отново. Има начини тези записи да се дигитализират, така че направете го и се отървете от старите касети.

2. Полупразни кошници

Празната кошница е по-малко полезна от липсващата кошница, а наличието на почти празни контейнери за съхранение в стаята изисква да донесете още ненужни вещи, с които да ги запълните. Преподредете кошниците и се отървете от тези, които не са необходими, или ги преместете в друга стая, където ще се използват.

3. Стари одеяла

Няма нищо лошо в това да имате пухкаво одеяло във всекидневната, под което да се сгушвате вечер, докато гледате телевизия, но ако това одеяло не изглежда добре и вече е остаряло, изхвърлете го. 

4. Смачкани декоративни възглавнички

Декоративните възглавници могат да направят чудеса, като внесат малко цвят и индивидуалност в хола, но също така могат да развалят атмосферата, когато се захабят и вече не изглеждат добре. За да "съживите" възглавничките, можете да ги изперете, след което да ги сложите в сушилнята с няколко топки за тенис. Така ще станат по-пухкави и ще изглеждат добре отново. Ако и това не помогне, просто ги заменете с нови.

5. Устройства, които не използвате

Стари DVD плейъри, VHS плейъри, остарели стрийминг устройства, тонколони - всички те заемат много място и ако не се използват, това е загуба на място. Разменете големи, тромави предмети за по-малки, по-елегантни и рециклирайте или дарете всичко, което не използвате. След като изчезнат, ще има повече място на рафтовете за предмети, които се използват, като книги, игри и рамки за снимки.

6. Игри с липсващи части

Изхвърляйте игри, в които липсват жизненоважни фигури. Те могат лесно да бъдат заменени и една нова игра може да бъде точно това, от което се нуждае вашето семейство. 

7. Купчините с играчки

Ако имате деца или домашни любимци (или и двете), има голяма вероятност във всекидневната ви да има купчина играчки. За да избегнете стъпване върху парчета Лего и части от пъзели, докато се придвижвате до дивана, дръжте само подбрана селекция от любими играчки в кошница, след което преместете останалите в стая за игри или килер. Изваждайте ги само когато ще се използват. 

8. Стари каталози

Повечето хора имат купчина със стари списания и каталози в хола си. Просто ги изхвърлете. Това ще освободи масичката ви за кафе за книги и списания, които наистина ще прочетете.

9. Зарядни и кабели

Факт е, че зарядните се използват ежедневно, но това не е причина да се размятат навсякъде във всекидневната. Вземете малка кутия или кошница, в която да ги събирате, когато не се използват. Така цялата стая ще изглежда много по-подредена. 

10. Излишни дрънкулки

Аксесоари като свещи, вази и декоративни купи добавят уют в стаята, но ако започнат да претрупват всяка повърхност, може да имат обратен ефект. Ако ви е трудно да намерите място, където да оставите чаша кафе или книгата си, огледайте стаята и изхвърлете всички предмети, които не е необходимо да са там. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay