Организация на килера- полезни съвети

Организация на килера- полезни съвети
unsplash

Организирането на килера може да бъде полезно, за да запазите вещите си подредени и лесно достъпни.

Ето няколко съвета за организация на килера:

1. Сортирайте и маркирайте кашоните: Приберете вещите си в кашони и ги сортирайте по категории, например дрехи, книги, кухненски уреди и т.н. След това поставете етикети на всяка кутия, описващи съдържанието ѝ. Това ще ви помогне да намерите нужните вещи по-бързо, когато ги търсите.

2. Организирайте по полици или рафтове: Ако имате възможност, поставете рафтове или полици в килера. Това ще ви позволи да подредите кашоните един върху друг и да използвате вертикалното пространство по-ефективно. Опитайте се да групирате кашоните с подобни предмети на едно място.

3. Използвайте контейнери и кутии за съхранение: За по-добра организация на по-малки предмети, използвайте контейнери или кутии за съхранение. Например, можете да използвате прозрачни пластмасови кутии или малки чекмеджета, за да съхранявате инструменти, аксесоари или други дребни предмети. Маркирайте и тези кутии, за да можете лесно да откривате нужните вещи.

4. Поставете предметите, които най-често използвате, на предни позиции: Когато подреждате вещите си в килера, помислете за предметите, които вероятно ще използвате най-често. Поставете ги на достъпни места или в предната част на килера, така че да можете лесно да ги вземете без да премествате други кашони.

5. Направете инвентар: Създайте списък или инвентар на всичко, което се намира в килера. Това ще ви помогне да следите какви вещи притежавате и къде се намират. Можете да използвате табличен документ или специализирани мобилни приложения за организация.

6. Поддържайте чистота: Редовно почиствайте и подреждайте килера. Използвайте протектори за предметите, които са по-чувствителни към прах или влага. Също така, преглеждайте редовно съдържанието на килера и преценявайте дали има неща, които вече не използвате или не ви са нужни. Ако има такива, помислете за премахването им или даряването им.

Следвайки тези съвети, ще бъде по-лесно да поддържате килера си подреден и да намирате нужните вещи, когато ви потрябват.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay