Тенденции в интериорния дизайн за 2020 година

Тенденции в интериорния дизайн за 2020 година
Моми Студио

В началото на 2020 по традиция е добре да отбележим, кои ще са актуалните тенденции за новата година в интериорния дизайн. Обикновено новата година е отлична възможност да стартирате ремонт или редизайн на вашия дом.

За да ви помогнем да се запознаете по-детайлно с новите тенденции в интериорния дизайн за 2020, заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева сме подготвили за вас това кратко ръководство.

Синьото е новото сиво

Тенденции в интериорния дизайн за 2020 годинаhttps://www.pinterest.com/pin/53058101848034672/

Факт, който никога не сме мислили, че ще бъде възможен, но синият цвят ще замести сивия. Нищо не е случайно все пак според Pantone цветът на 2020 година ще бъде класическо синьо. Той е изчистен и елегантен, но също така е и величествен и наистина лесно може да се включи в интериорния дизайн на вашия дом.

Неутрални цветове

Тенденции в интериорния дизайн за 2020 годинаhttps://www.pinterest.com/pin/281543713935100/

Те ще бъдат актуални и през тази година с разликата, че сред топ трендовете ще бъдат топлите неутрални цветове. Те са отличен избор за мебели, текстил, а също и за стените във вашия дом.

Кадифе

Тенденции в интериорния дизайн за 2020 годинаhttps://www.pinterest.com/pin/264727284333389551/

То ще бъде сред горещите тенденции и тази година, тъй като е идеалната комбинация между лукс и комфорт, към които се стреми всеки собственик на апартамент. И не се заблуждавайте, ако си мислите, че кадифето ще се използва в изтъркания червен цвят, напротив тази година ще го видите в различни нюанси на синьо, розово, зелено, оранжево и други.

Геометрични модели

Тенденции в интериорния дизайн за 2020 годинаМоми Студио

Те също ще продължат да бъдат сред горещите тенденции в интериорния дизайн за 2020година. Изключително важно е когато ги използвате като част от интериора на вашия дом да спазвате определен баланс. Изберете зона от вашия дом където искате да направите смело изявление чрез смели и живи геометричните шарки.

Цветни тапети

Тенденции в интериорния дизайн за 2020 годинаhttps://www.pinterest.com/pin/653233120932538200/

Флоралните тъкани и тапети са друга тенденция, която също ще продължи да бъде актуална и през 2020 година. Забравете обаче за стандартните тапети с шарки на цветя, тук говорим за флорални стилизирани модели с различни размерим вдъхновени от стила Арт Деко.

Смесени метали

Тенденции в интериорния дизайн за 2020 годинаhttps://www.pinterest.com/pin/160863017921820149/

Сред основните трендове за тази година ще бъде комбинацията от различи метали като сребро, злато, мед и бронз, месинг. Много добре ще се допълват сребърните и кафяви метали като злато или бронз. Тук е важно да отбележим, че трябва да внимавате когато комбинирате различни метали във вашия интериор и техния брой не трябва да бъде повече от 3. В противен случай рискувате да претрупате вашия интериор и да създаде едно усещане за тежест.

Земни тонове

Тенденции в интериорния дизайн за 2020 годинаhttps://www.pinterest.com/pin/668292032188857346/

Цветовете и текстурите имитират тези на дърво, метали и зеленина или с други думи тези тонове, отговарят на най-основните елементи на природата, които се използват за направата на мебели и аксесоари за дома. Земните тонове като зелено, кафяво, лилаво, бежово.

Зелени акценти

Тенденции в интериорния дизайн за 2020 годинаhttps://www.pinterest.com/pin/574771971183851340/

Зеленият цвят и то най-вече онзи дълбок наситен негов нюанс на изумруденото е толкова актуален и грабващ. Най-лесният начин да го намесите в интериора е това да се случи е чрез зелените растения, които през последните няколко години се открояват също като водеща тенденция в интериорния дизайн. Другия начин да впишете зеления цвят е като добавите тапети, картини или текстил в интеиорния дизайн на дома си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти