5-те най-популярни типа оформление на кухнята

5-те най-популярни типа оформление на кухнята
Momi Studio

Правилното оформление на вашата кухня е най-важният фактор за осигуряване на функционална и практична кухненска част. Независимо дали вашата кухня е малка и тясна или голяма и обширна, интелигентното оформление ще направи всичко различно, като ви помогне да извлечете максимума от пространството. Винаги можете да оптимизирате площта на вашата кухня, така че да бъде максимално функционална.

В тази статия заедно с дизайнера Антония Саранеделчева от студио за интериорен дизайн Моми Студио ще ви запознаем с най-често срещаните оформления на кухни и ще споделим с вас съвети, които да ви помогнат да направите правилния избор.

1. Кухнята на една стена

5-те най-популярни типа оформление на кухнята Momi Studio

Обикновено се среща в по-малки кухни, като на пръв поглед това оформление всъщност прави доста функционално пространството създавайки чиста естетика.

Как да подредите шкафовете на кухня само на една стена:

Имате толкова дължина, колкото е от стена до стена, с която да работите, така че вдигането на вертикални шкафове - колони, ще ви помогне да създадете допълнително място за съхранение. Въпреки че традиционният работен триъгълник не е възможен в кухнята разположена само на една стена, правилната подредба в случая е следната, поставите хладилника си в единия край, плот, след това мивката, а в другия край фурната с котлоните.

2. Кухнята тип Галера (Камбуза)

5-те най-популярни типа оформление на кухнятаIvchic

С много икономично използване на шкафовете, този тип кухня се състои от два реда шкафове, обърнати един към друг, създавайки вътрешен проход или камбуз между тях. Чрез премахването на необходимостта от ъглови шкафове, този тип оформление използва всеки милиметър от пространство без загуба. Тук вече може да се спази работния триъгълник, като на едната стена, като на едната стена са позиционирани мивката и хладилника, а на отсрещната са котлоните и фурната.

3. L-образната кухня

5-те най-популярни типа оформление на кухнята Momi Studio

Този вид кухни са практичен избор за малки и големи пространства, като има шкафове по две перпендикулярни стени. Въпреки че ъгълът изисква някои умни решения за шкафове, за да го направи практичен, дизайнът с отворен план на L-образната кухня предлага голяма гъвкавост

Където пространството позволява, извлечете максимума от ъгъла, за целта на пазара се предлагат функционални механизми, по този начин няма да загубите ценното пространство, което обикновено се губи в ъгъла, и ще спечелите актив за вашата кухня и подредбата в нея. С L-образна кухня може дори да успеете да създадете малко кътче за закуска в отсрещния ъгъл, допълнително увеличавайки комфорта на семейството.

4. U-образната кухня

5-те най-популярни типа оформление на кухнята Momi Studio

U-образната кухня е страхотен избор за по-големи кухни и се състои от шкафове по три съседни стени. Този тип оформление осигурява достатъчно място за съхранение, но може да се почувства  изветна претрупаност, ако има горни шкафове и на трите стени. За да избегнете това можете да , изберете горни шкафове да бъдат по протежение само на една или две стени, с отворени рафтове на третата. U-образната кухня позволява чудесен работен поток и множество функции едновременно.

5. Островната кухня

5-те най-популярни типа оформление на кухнята Momi Studio

Много популярен избор в домове с отворен план, тъй като островната кухня осигурява голяма работна повърхност или място за съхранение в средата на кухнята. Островът може да включва или готварска повърхност или мивка. Отлична комбинация е да служи за място за закуска на семейството и като зона за приготвяне на семейни ястия.

Използвайте острова и като социална зона, като приготвящия храна общува с гостите си докато приготвя храната. Поради местоположението си в центъра на кухнята, това е чудесно място за инсталиране на декоративно осветление над него.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти