6 грешки в обзавеждането на хола, които дизайнерите не допускат

6 грешки в обзавеждането на хола, които дизайнерите не допускат

Що се отнася до обзавеждане и декориране, всеки има свой вкус и естетика. И в много случаи ни се плучава добре. Докато много дизайнери се кълнат, че не следват правилатавсе пак има няколко дизайнерски грешки, които дори хората с най-нестандартния вкус трябва да избягват на всяка цена.

Представяме ви няколко дизайнерски решения, които експертите никога не биха приложили в собствените си всекидневни.

Обикновени корнизи

Може би с апрактичен и лесен избор, но стандартните корнизи всъщност не са нищо особено. Когато е възможно, изберете халки, които да подхождат на пръта за перде и закачете завесите си на еднакво разстояние една от друга. Пръстените незабавно ще повдигнат пространството и ще въведат изтънченост на помещението.

Неподходящ размер килим

Едно от най-големите недоразумения в хола може да бъде именно малкият килим. Вашите мебели трябва да пасват на  килима, а не извън него. Според някои дизайнери, килимът е задължителен, тъй като той не само омекотява всекидневната и затопля пространството, но наистина го дефинира. Уверете се, че минава под всичките ви мебели. Това, което трябва да избягвам, е да имаме килим, който не е с правилния размер или пропорция за стаята, просто поставен под масичката за кафе.

Понякога хората искат да спестят пари или не искат да покрият красивия си дървен под, но в крайна сметка килим, който прилича на пощенска марка, плаваща в средата на всекидневната, ще накара всичко да изглежда непропорционално. 

Поставяне на мебелите плътно до стената

Често хората поставят всичките си мебели до стените, без да обръщат внимание на действителния размер на стаята. Това може да върши работа в някои случаи, но в повечето случаи не е така. Не се страхувайте да отдръшнете мебелите си от стените – освободете ги.

Мебели от една и съща серия

Избягвайте на всяка цена да купувате холно обзаеждане от една серия. Много по-интересно е да съчетаете стол с открити крака и масивен диван, който е тапициран чак до пода, отколкото всичко да е еднакво. Най-интересните мебели са с разнообразни форми, материи и текстури.

Нямате растения

Саксийните цветя са способни да вдъхнат нови живот на хола. Не ви казваме да превърнете помещениео в джунгла, но няколо зелени цветя могат да придадат съвсем друг облик на стаята ви.

Мотивационни надписи

Онези иначе симпатични надписи, наподобяващи статуси във Facebook нямат място в дома ви. Те са знак за лош вкус и не доприансят с нищо положително в хола ви.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay