Кукли с мисия

Кукли с мисия
Instagram

Витилиго е заболяване, което засяга изключително много хора и се състои в загубата на цвят на кожата в определени зони на тялото. Въпреки че заболяването няма ефект върху нормалния начин на живот на човек, най-трудното нещо, с което хората с витилиго трябва да се справят, са предразсъдъците на другите хора.

Кукли с мисия Instagram

Ще ви споделим историята на господин Жоао, мъж, който решава да използва изкуството на плетене на една кука, за да увеличи радостта и да подобри самочувствието на децата с витилиго.

Как е започнало всичко

Кукли с мисия Instagram

Жоао Станганели, който вече е на 64 години, започва да забелязва признаци на витилиго на 38. Той е работил в гастрономическата индустрия, но поради сърдечен проблем животът му коренно се е променил миналата година.

Кукли с мисия Instagram

Жоао не позволява това препятствие да постави ограничения в живота му. Той решава да развие хоби, за да поддържа ума си здрав, активен и щастлив. И така заедно със съпругата си Марилена решават да се научат да плетат на една кука.

Кукли с мисия Instagram

Той признава, че не е било лесно и дори обмислял да се откаже, но 5 дни по-късно създава първата си кукла, изплетена на една кука.

Кукли с мисия Instagram

Плетенето на една кука не е за всеки. Жоао обяснява, че се появяват мазоли на ръцете при плетенето на една кука и това дразни някои хора. Обаче, след като свикнете, няма да искате да спрете.

Кукли с мисия Instagram

Той разказва, че първоначално е искал да направи кукла за внучаката си. Той искал да направи нещо специално и нещо, с което тя да го помни.

Той решава да направи кукла, която има витилиго. И така се ражда Витилинда, хубава кукла с петна и неравна кожа.

Кукли с мисия Instagram

Да помагаш на ближния си е начин да даваш любов.

След успеха на Витилинда, Жоао решава да направи още кукли. Той създава кукли в инвалидна количка и всички просто се влюбили в тях, което направило работата му още по-задоволяваща.

Кукли с мисия Instagram

Най-важното за Жоао е да подобри самочувствието на малките деца, които живеят с това състояние на кожата и да ги развесели. Знаейки, че някой притежава и цени неговите произведения на изкуството, той е  вдъхновен и мотивиран да развива уменията си всеки ден.

Кукли с мисия Instagram

По време на интервютата си той винаги споделя следното послание: "Петната, които имам, са красиви. Това, което ме наранява, са недостатъците в характерите на хората."

Кукли с мисия Instagram

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти