Първата стюардеса със синдром на Даун

Първата стюардеса със синдром на Даун
Instagram

За съжаление не всички сме щастливци да имаме нормален живот. Някои хора трябва да се борят за живота и здравето си, като се занимават с неща като постоянно лечение, операции и посещения при лекари. Трудно е да си представим, че в тази ситуация те не само могат да запазят духа си, но и да сбъднат мечтите си! Тези хора съществуват и ние сме щастливи да ви запознаем с един от тях.

Първата стюардеса със синдром на Даун

Ще ви разкажем историята на едно младо момиче, което се бори да живее самостоятелно и в същото време следва мечтите си, една от които била да стане стюардеса.

17-годишният Shantell Pooser има специални нужди. Тя има синдром на Даун и няколко други здравословни проблеми, което означава непрекъснато лечение. През 2016 г. тя претърпява сериозна животозастрашаваща операция. Въпреки всички прогнози на лекарите, тя е оптимист и всичко върви дори по-добре от очакваното.

Първата стюардеса със синдром на Даун

Нейната майка, Диана Милър Бери, й помага да състави списък с неща, които иска да направи. Тя обещава, че ще положи големи усилия, за да изпълни всички желания на дъщеря си. Предвид факта, че постоянно се налага да лети за лечение, първата й мечта била да стане стюардеса.

Първата стюардеса със синдром на Даун

И благодарение на усилията на майка й и помощта на American Airlines, тази привидно невъзможна мечта за младото момиче се сбъдна. На рождения й ден те й подарили незабравимо парти на самолет. Дори й дали униформа и значка.

Първата стюардеса със синдром на Даун

 

Те дори решили да я записват като част от персонала всеки път, когато лети за лечение. Тя помага на стюардите и демонстрира инструкциите за безопасност. Въпреки състоянието й (дихателните й пътища са 87% блокирани), тя с радост участва в работата на екипажа по време на полетите си.
Шантъл е отличен пример за смелост и страст към живота. Дори здравословното й състояние не я спира по пътя да изпълни мечтите си. Тя остава положителна и енергизира всички около нея. Шанни все още има много мечти в списъка си и майка й прави всичко възможно да ги сбъдне.
Първата стюардеса със синдром на Даун

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти