Страхувах се, че няма да обичам второто си дете колкото първото, грешах

Страхувах се, че няма да обичам второто си дете колкото първото, грешах
Pexels

Няколко месеца след началото на втората ми бременност започнах да усещам истинско прекъсване на връзката с нероденото ми бебе. И това ме изплаши. Бях наистина притеснена, че нещо не е наред с мен. Исках още едно дете, но един ден осъзнаването, че динамиката на семейството ми щеше да се промени, неочаквано ме удари като тон тухли.

Играех с първата си дъщеря, Лидия, и тя ме попита дали това лято можем да отидем до басейна в първия ден, в който го отворят. Аз й обясних, че тогава ще има много малка сестричка, която няма да може да стои на слънце. Погледът на лицето й накара сърцето ми да се разбие на малки парчета. 

Скоро се разтревожих, че съм направила огромна грешка в желанието за още едно дете.

Започнах да се чудя дали ще мога да обичам нероденото си бебе, тъй като цялата ми любов бе насочена към Лидия. Имах толкова красива връзка с нея- тя беше най-добрия ми приятел и любовта на живота ми, събрани в едно. Тя беше причината да се будя сутрин. Когато разбрах, че ще трябва да дели любовта и вниманието ми с другото дете, се чувствах виновна. 

Имах много приятели с повече от едно дете и се чудех как ще реагират, когато им кажа за какво се тревожа. Не се тревожех за по-голямата отговорност, а за това как ще обичам и второто си дете.

Накрая реших да споделя тревогите си със съпруга ми. Той ме успокои и каза, че не мога да си представя колко много ще обичам това малко същество, когато се появи и че това няма да се отрази по никакъв начин на връзката ми с дъщеря ми. Тези думи обаче не ме успокоиха особено много. 

През остатъка от бременността не се чувствах сигурна. Все още не можех да проумея, че в сърцето ми ще има място за още едно дете. Но в момента, в който родих втората си дъщеря- Мила, осъзнах, че любовта на майката към децата не се дели с появяването на следващото дете, а се умножава. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти