„Изходни рани“ –взривоопасна колекция разкази от майсторите на криминалния жанр

Лий Чайлд, Дийн Кунц, Джефри Дивър и Джон Конъли в антология на престъпния ум

„Изходни рани“ –взривоопасна колекция разкази от майсторите на криминалния жанр
Ciela

От романите на Агата Кристи до детектив Морс на Колин Декстър, от коравите детективски истории на Реймънд Чандлър до разказите за серийни убийци на Томас Харис и Джеф Линдзи – криминалният жанр е един от най-разнообразните – съчетаващ психология, емоция и напрегнат сюжет; преливащ от класическия ноар до криминална фантастика.

На българския пазар за пръв път се появява впечатляващият сборник "Изходни рани" с 19 разказа на някои от най-знаковите имена на криминалната литература – Лий Чайлд, Дийн Кунц, Джефри Дивър, Джон Конъли и други.

„Изходни рани“ –взривоопасна колекция разкази от майсторите на криминалния жанрCiela

Под редакцията наПол Б. Кейн и МариО’Риган, тази антология на престъпния ум предлага някои познати и много непознатиистории, превърнали се в образци за жанра.

Сред страниците на сборника ще откриете един истински побойник в лицето на героя на Джефри Дивър, една властна майка, готова на всичко, една определена знаменита картина в разказа на Джон Конъли и първия публикуван някога разказ на Дийн Кунц – шокиращия "Котета". И всичко ще започне с продажбата на една къща в разказа на Лий Чайлд.

Брилянтен и безмилостно пристрастяващ, "Изходни рани" е задължително четиво за всички любители на криминалната литература.

"Криминалнаталитература е толко­ваширокообхватна: отпсихологическитедополицейскитекримки, откабинетнитедетективидонаемнитеубийци – всичкитесачастотжанра. Обачеимаеднонещо, коетови­нагитърсите в криминалнияразказ, и то е някакъвкраенизход. Понякогатой е смъртта, понякоганякоесъбитие, откоето е започналовсичко… или с коетозавършва.

Неизбежнотоследствиеоттозикраениз­ходилиотсъствиетому – независимодалитой е в края, или в началотонаисторията – е даима и ня­какъввиднараняване. Не е задължителнотода е физиче­ско – можедаемоционално (понякогатозивидранисадорипо-лоши). Свържететезидвеидеизаедно и щесеполучи… "Изходнирани" –книгата, коятодържите в ръцетеси.”

Пол Б. Кейн и МариО’Риган

#OстаниВкъщиПрочетиКнига

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти