Какво представляват алфа хидрокси киселините (AHA)?

Какво представляват алфа хидрокси киселините (AHA)?

Ексфолирането е от ключово значение за блестящата, гладка, равномерна кожа - може да помогне при акне, сухи петна, лоша текстура и обезцветяване. И все пак сме изминали дълъг път от дните на суровите физически ексфолианти, пълни с микропластмаси, които носят повече вреда, отколкото полза. Любимите ексфолианти в наши дни са химическите продукти, наречени алфа хидрокси киселини или AHA.

Дори и да не сте го осъзнавали, вероятно сте използвали алфа хидрокси киселини и преди. Те могат да бъдат намерени в безброй продукти за грижа за кожата- от почистващи препарати до серуми и са мощен играч в света на красотата. Назовете цел за грижа за кожата и AHA вероятно ще ви помогнат да я постигнете... Продължете да четете, за да научите повече за алфа хидрокси киселините, какво правят и как да ги използвате.

Какво представляват алфа хидрокси киселините (AHA)?

Терминът алфа хидрокси киселини се отнася до категория ексфолиращи киселини. Те са естествени водоразтворими киселини, произведени от растителни или животински продукти, като захар, мляко и плодове.

Примери за алфа хидрокси киселини (AHA)

Честите примери за AHA включват гликолова киселина, млечна киселина, ябълчена киселина, лимонена киселина, винена киселина и мандалова киселина. Колкото по-малко е молекулното тегло на AHA, толкова по-дълбоко тя прониква в кожата и следователно, толкова по-ефективна е тя. Имайки това предвид, гликоловата киселина, която идва от захарна тръстика, е най-мощният AHA.

Ползи за грижата за кожата от алфа хидрокси киселини (AHA)

AHA идват с дълъг списък от предимства, поради което дерматолозите ги обичат толкова много. AHA действат, като помагат да се скъсат връзките между повърхностните кожни клетки, за да се увеличи пилингът и клетъчното подновяване. Те също така стимулират производството на колаген в по-дълбоките слоеве на кожата, което води до по-млада, сияеща кожа с по-равномерен тон и текстура.

Докато алфа хидрокси киселините могат да причинят известна сухота (както и всички форми на ексфолиране), те са подходящи за нормална, суха, склонна към акне и мазна кожа-само не и за тези с чувствителна кожа.

Как да използвате алфа хидрокси киселини (AHA) в рутината си за грижа за кожата

На пазара има много продукти за грижа за кожата, съдържащи AHA. Можете да получите вашето химическо ексфолиране от почистващи продукти, тонери, серуми и маски за лице. Само внимавайте да използвате само един ексфолиращ продукт, за да намалите риска от дразнене.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay