7 грешки при нанасянето на бронзант

7 грешки при нанасянето на бронзант
Canva

Нанасянето на бронзиращ продукт може да бъде проста задача, но някои често срещани грешки могат да доведат до нежелани резултати. Ето някои грешки, които трябва да избягвате:

Нанасяне на твърде много продукт

Една от най-честите грешки е прилагането на твърде много бронзиращ продукт наведнъж. Това може да доведе до неестествен вид и дори да подчертае несъвършенствата на кожата ви. Започнете с малко количество и постепенно добавяйте още, ако е необходимо.

Неправилно смесване

За да осигурите гладко и естествено покритие, важно е да смесите добре бронзиращия продукт. Използвайте кръгови движения с четка или гъба, за да го разнесете равномерно по лицето си.

Прилагане върху мокра кожа

Винаги нанасяйте бронзиращия продукт върху чиста, суха кожа. Нанасянето върху влажна кожа може да доведе до петна и неравномерен вид.

Фокусиране единствено върху скулите

Въпреки че скулите са основната област, където повечето хора нанасят бронзант, не забравяйте да го разнесете и в други области на лицето си. Това включва челюстта, брадичката, носа и деколтето.

Без ексфолиране преди нанасяне

Ако не ексфолирате кожата си предварително, бронзиращият продукт може да изглежда грапав и неравен. Ексфолирането помага за премахване на мъртвите кожни клетки и осигурява гладка повърхност за нанасяне на продукта.

Използване на грешен нюанс

Изборът на правилния нюанс бронзант е от решаващо значение. Изберете такъв, който съответства на вашия естествен тен и цвят на кожата. По-тъмен нюанс може да изглежда неестествено, докато по-светъл може да не осигури желания ефект.

Нанасяне върху по-голяма зона

Въпреки че искате лицето ви да има здрав, бронзов блясък, не е необходимо да нанасяте бронзант върху цялото си лице. Концентрирайте се върху зоните, които бихте искали да подчертаете, като скулите, челюстта и деколтето.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay