Идва най-стресиращото време от годината: Сезонът на затъмненията

Идва най-стресиращото време от годината: Сезонът на затъмненията

Явно не ни стигнаха ретроградните планети, a сега се задaва още по-предизвикателно време от годината! Идва сезонът на затъмненията, който астролозите определят като най-стресиращия период от годината.

Какво представлява?

В астологията този сезон се характеризира с движенията на Луната през орбиталната равнина на Земята (известна като еклиптика) в точки, наричани лунни възли или възли на съдбата. Сезонът на затъмненията започва, когато тези възли започнат да сочат директно към слънцето.

А защо периодът се смята за стресов?

Когато мислим за стрес, обикновено си представяме хроничен или продължителен такъв, който има неблагоприятни и дългосрочни последици. Краткосрочният стрес, от друга страна, може да бъде полезен. Той активира реакция, която ни призовава към действие.

Стресът от Сезона на затъмненията е именно от вторият вид. Това време на годината ни напомня да предизвикаме чувството си за постигане на цели чрез емоционални форми на мотивация. Това е моментът да се запитаме дали живеем с усет за посока и създава на смисъл в живота си. В астрологията Луната управлява емоциите, а Слънцето представлява нашето его и цели. Луната преминава през зодиакални знаци на всеки няколко дни, докато на Слънцето му трябва около месец, за да премине от една зодия в друга.

С какво всъщност се характеризира затъмението?

Затъмнение настъпва, когато новолунието или пълнолунието се изравни със северния и южния възел. И този кръг от затъмнения се случва, когато Слънцето, Луната и възлите са в Телец или Скорпион. В света на астрологията това явление се смята за предопределено време, което ни помага да се движим към нашата съдба - тя не съществува конкретно, освен ако не сме готови да работим с Вселената, вместо срещу нея. Затъмненията не са време за проявление или освобождаване. Често нашите ритуали се ръководят от това, което егото ни желае и в повечето случаи са в противоречие с онова, което е предназначено за нас. В резултат на това можем да блокираме това, което ни е отредено или дори по-лошо, да си причиним вреда. Затъмненията са време, в което трябва да се отпуснете и да оставите живота да се случи, вместо да се борите с потока.

Затъмненията през 2022 г.

Северният и Южният възел са в зодиакалните знаци Телец и Скорпион от януари 2022 г. Северният възел е в Телец, а Южният възел е в Скорпион. Първият е напомняне за това да подхождаме към живота с търпение, мир и желание да споделяме и получаваме любов. Вторият предполага необходимостта от практикуване на доверие, идентифициране на неадаптивни защитни механизми и показване на желание да бъдем добри към себе си и другите. Управляван от Венера, Телецът обича да се отдава на хедонистични удоволствия, докато ръководеният от Марс Скорпион може да ни научи да бъдем по-търпеливи със себе си и с другите.

Какво да очакваме?

Първият кръг от затъмнения в Телец/Скорпион се случи през май 2022 г., като ни научи да изразяваме желанието си да се грижим за основните си нужди. Сега, есента на 2022 г. служи като урок за управление на гнева ни и за справяне с недоволството. Позволете си да разпознаете основните си нужди и помислете дали не сте ги оставили незадовoлени. След това вярвайте, че Вселената ще се справи с останалото - засега всичко, което трябва да направите, е да практикувате самосъзнание.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay