Приказка за зодиите и толерантността

Забавен разказ за това какво се случило, когато на различните зодии била раздавана толерантност

Що е то толерантност? Още наричана и търпимост, накратко тя представлява съвкупност от поведения, отношения и маниери, изразяващи подкрепа към социални групи, които по някакъв определен критерий се намират в неравностойно положение.

Но дотук с теорията. Защото днес ще ви разкажем една приказка за толерантността, гарнирана с немалка доза чувство за хумор, която разказва какво се е случило, когато на различните зодии е било раздавано това качество. На вас оставяме да прецените дали това твърдение важи за вашия знак.

Когато раздавали толерантността, пръв на опашката се наредил Скорпионът, който попитал какво е това толерантност и дали става за пиене. След като получил отрицателен отговор на втория въпрос, той извадил черния си тефтер, записал нещо, подчертано с червен химикал и много удивителни и си тръгнал с възмутена физиономия, размахвайки нервно отровната си опашка.

Козирогът сметнал за недостойно да се размотава сред "простолюдието” и, впрягайки в сили манипулативните си качества, изпратил за свой куриер винаги готовия да помогне Стрелец.

От своя страна Стрелецът веднага се отзовал, напълнил за себе си и за Козирога два големи сака с толерантност, но по пътя на връщане се разсеял, объркал посоката и загубил чантите. Изнервил се, оставил на Козирога бележка "Само една коза може да измисли толкова глупава задача” и заминал на море с усмивка на лице.

В това време Ракът, който също се бил запътил към пункта за раздаване на толерантност, намерил изгубените от Стрелеца сакове. Тъй като обичал да се презапасява, той взел и двете чанти и грижливо ги прибрал в дълбокия си Плюшкинов шкаф. От тогава до сега обаче само понякога се сеща да ги вади.

Везните също не пропуснали да си вземат толерантност, с изричната молба да получат най-изящния възможен чифт такава. След това обаче възникнал логичният въпрос коя част от този чифт е по-добре да ползват и по тази причина все още не са посегнали към нито една.

Водолеят бил сред първите, пристигнали в пункта за толерантност, но почти веднага бил изгонен от сбирката, след като надул главите на всички останали с постоянното си философстване на тема "Ако аз бях създал толерантността, щях да се справя много по-добре, настоящият модел е правен от пълен аматьор, чийто проект не струва.”

Девата от своя страна пропуснала реда си, понеже била прекалено вглъбена в изчисления колко точно толерантност ѝ се полага, след като е номер 5 на опашката и е пристигнала точно в 07:59 часа. Затова трябвало да се задоволи с остатъците, които тя прибрала грижливо. От тогава до сега Девата постоянно подлага на изпитание чуждата толерантност, за сметка на своятa, която не показва на почти никого.

Овенът бързал да стигне пръв, но, не щеш ли, се сблъскал с Рибата по пътя. Вследствие на удара водната зодия изпуснала току-що напълнената си с толерантност торба. От тогава насам и двата знака са лишени от търпимост, най-вече един към друг.

Лъвът от своя страна решил, че щом той не е чувал за това нещо, наречено толерантност, то просто не съществува. А какъв е смисълът да раздвижва царствената си осанка, за да се реди на опашка за нещо, което не съществува?!

Телецът пък отишъл в пункта за толерантност само за да се похвали на всички, че вече притежава своя собствена търпимост, при това много по-качествена и в излишък, и по тази причина не му е необходима нова доза.

Късно вечерта, когато всички вече си били тръгнали, пристигнал запъхтяният от бързане Близнак, огледал се наоколо и събрал остатъците толерантност. Те обаче били толкова мънички, че дори той самият до ден-днешен трудно ги забелязва с просто око.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

115 8
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.14
roni peteva 11.03.2014|09:33
Интересна и забавна статия.
13
mariyna todorova 10.03.2014|17:24
Хаха чс чувство за хумор поднесено и вярно да някъде.
12
malkata qnichka 10.03.2014|16:48
О страхотно е особено за моят зодия е много интересно.
11
Romina Aleksandrova 10.03.2014|16:40
Много забавно, всяка една от зодиите е деликатно осмяна по един или друг начин.
10
работната пчела 10.03.2014|16:00
много замотано го каза но излиза вярно :)
9
Silvi Milenova 10.03.2014|15:41
и най-добре правиш, но си е забавно човек да чете такива неща.
8
Пламена Недялкова 10.03.2014|15:30
Не вярвам в зодиите и в глупостите , които пишат .
7
Desislava Stoyanova 10.03.2014|15:25
Добре го казахте= явно никой не е толерантен, ако не сме толерантни към различните,би следвало,че няма различни,защото те самите не биха били толерантни към себе си ? :Р
6
didka abadjieva 10.03.2014|12:06
Много интересно, значи няма толерантни хора или има, но са много малко.
5
Емилия ОтЛьонеберя 10.03.2014|11:52
ами забавно беше
4
нова надежда 10.03.2014|11:22
Девата - хахха, да, вечно смятаме и изчисляваме;)
3
Roberta Tododrova 10.03.2014|10:54
Забавна история, много малко хора днес са толерантни, може би причината се крие в зодиите им и причините , изтъкнати по-горе, не знам, но е факт, че толерантни хора почти няма.
2
Практична домакиня 10.03.2014|09:38
"Водолеят бил сред първите, пристигнали в пункта за толерантност, но почти веднага бил изгонен от сбирката, след като надул главите на всички останали с постоянното си философстване на тема "Ако аз бях създал толерантността, щях да се справя много по-добре, настоящият модел е правен от пълен аматьор, чийто проект не струва.”" - Ахахахаха, дам може и така да е станало, като се замисля!
1
viki todorova 10.03.2014|09:30
Наистина е забавен разказа за зодиите и толерантността.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти