Защо се привързвам толкова лесно? (9 прости причини)

Случвало ли ви се е многократно да влизате в нова връзка и като правите това, игнорирате всички червени знамена? Не понасяте да сте сами? Или само след една или две срещи започвате да вярвате, че всеки мъж, с когото излизате, може да бъде „единственият“?

Защо се привързвам толкова лесно? (9 прости причини)
Pexels

Ако отговорът на някой от тези въпроси е да, тогава има няколко възможни причини за това. Ако искате да спрете да се привързвате толкова лесно към хората, първо трябва да знаете причините за това.

Така че нека не губим време и да се захващаме за работа!

Защо се привързвам толкова лесно: 9 вероятни причини

Може да бъде много болезнено да се привържете твърде бързо.

Ако се интересувате да научите възможните причини зад това поведение, ето някои варианти!

1. Вие просто обичате хората

Има особен вид хора. Тези хора често се питат: "Защо се привързвам толкова лесно?"

Отговорът е доста прост! Те няма как да не обичат всяко човешко същество! Ако принадлежите към тази група хора, вероятно знаете за какво говорим!

За вас е несравнимо чувство да се привържете към някого, дори и да е съвсем случаен човек.

Може да откриете, че се свързвате с хората по-бързо, ако обичате да създавате нови приятели, да участвате в интелектуални разговори и като цяло да прекарвате много време с другите, особено ако имате любовна връзка.

Лошо ли е това? Отговорът е и да, и не. Защо?

Притежаването на голямо сърце никога не може да бъде вредно за вас, ако сте добър в преценката на характера. Но ти нямаше да си тук, ако случаят беше такъв, нали?

Но няма нужда да се разстройвате! По-долу има и списък с решения, които могат да ви помогнат с този проблем! Просто продължавайте да четете.

2. Нуждаете се от някой друг, който да ви направи щастливи

Ако сте от хората, които просто не могат да понасят факта, че са сами и винаги имат нужда от някой до себе си, за да се чувстват напълно пълноценни, тогава има голяма вероятност също да се привържете към хората твърде бързо.

Без значение колко много този човек те прави щастлив за миг, минута, час или цял живот… Нищо не е важно, ако не си щастлив, когато си напълно сам.

Има една поговорка, която гласи: "Не се опитвайте да намерите някой друг, ако не сте намерили себе си.'' Щастието винаги първо трябва да е вътрешно, а след това може да бъде каквото искате да бъде.

Обратно към проблема, ако това щастие не бъде постигнато, тогава ще прекарате целия си живот в опити да намерите някой, който ще го сбъдне.

Има малък шанс това да се случи, тъй като винаги ще прехвърляте отговорността за вашето щастие на партньора си. И не искате да отидете там.

В резултат на тази липса на вътрешно щастие винаги се привързвате твърде бързо към хората и това трае само за кратко време, след което отново оставате нещастни.

3. Вие сте свръхфокусирани, когато излизате на срещи

Въпреки че първоначалното вълнение от срещата с някой нов и страхотен ви кара да изразходвате цялата си енергия и време за този конкретен човек, вие също може да попаднете в категорията на хората, които в крайна сметка ще се запитат: "Защо се привързвам толкова лесно?"

Просто сте толкова свръхфокусирани върху този човек, че всеки друг аспект от живота ви – семейство, приятели и вашите интереси – остава на заден план.

Така само ще направите лоша услуга на себе си. Като се фокусирате върху тази връзка и само върху нея, всички останали ще страдат от липсата ви. В крайна сметка те ще се откажат от вас и вие ще останете без нищо.

Правейки това, вие не си давате избор да се придържате към нещо друго. И voilà, твърде лесно се привързвате!

4. Мечтаете да имате някой специален

Мечтите са фантастичен старт за действие, без значение за какво действие говорим.

Но ако мечтата ви през целия живот е да намерите някой специален и да прекарате живота си заедно, докато смъртта ви раздели, тогава може да имате проблеми, като лесно се привързвате към някого.

Бързо се радвате, когато почувствате, че сте намерили някого, защото искате да имате отдадена, дългосрочна връзка с някой, който ви обича, уважава и ви вярва.

Когато срещнете някого, с когото имате дълбока връзка и който наистина ви разбира, вие сте извънредно щастливи.

И сега, повече от всякога, не искате да правите грешка, за да можете да имате дългосрочна връзка с тях. Надяването и планирането твърде рано е рискът тук.

Може несъзнателно да се опитате да "вкарате квадратно колче в кръгла дупка", ако мечтата ви да намерите траен партньор е силна и срещнете някой, който може да ви помогне да осъществите тази мечта.

Дори когато не са точно това, което сте имали предвид, не можете да се откажете от мисълта, че този човек е най-добрият, който сте открили, и продължавайте да се опитвате да накарате нещата да работят.

Продължавате да се привързвате повече, тъй като продължавате да наблягате повече на потенциално бъдеще, отколкото на текущата ситуация.

Огромно влияние върху това мислене оказват социалните медии и романтичните филми, които създават напълно погрешна картина за това как трябва да изглежда любовта.

5. Имате тревожен стил на привързаност

Когато някой има тревожен стил на привързаност, той непрекъснато работи, за да запази своята независимост в отношенията и избягва да бъде твърде близо до другите.

Много хора имат стил на тревожно привързванеПрез повечето време стилът на привързаност, който ще развиете по-късно, зависи от вашата среда през детството.

Например, може да ви е трудно да изградите сигурни връзки, ако вашите родители не са били последователни в това колко внимателни са били към вашите нужди.

В течение на живота ви други взаимоотношения също могат да окажат влияние върху типа ви привързаност.

Например, човек с тип безопасна привързаност може да изпита безпокойство в резултат на токсични или насилствени взаимоотношения.

Така или иначе, ако имате тип тревожна привързаност, често копнеете за интимност.

За да впечатлите партньора си в романтична връзка, можете да отидете над и отвъд, дори ако това означава да излезете извън собствените си граници.

Вашата нужда от постоянна близост и всеки дискомфорт, който изпитвате, когато нещо се чувства "нередно" в любовната ви връзка, също може да надвие романтичния ви партньор. Ако съпругът ви започне да се държи различно, това може да предизвика страха ви от отхвърляне и изоставяне.

По ирония на съдбата, колкото повече се стремите да наложите безупречна връзка, толкова повече партньорът ви може да се изплъзне от вас.

6. От интимност към привързаност

Сексът може да бъде друга причина да се привързвате лесно към някого. Просто спрете за секунда и помислете дали участвате в сексуални действия в ранните етапи на връзката с някого и как това се отразява на вашето благосъстояние.

Вашето подсъзнание след секс ще започне да мисли, че вие ​​и лицето, с което сте участвали в сексуалната активност, имате специална връзка.

Откривате, че мислите за някого, с когото сте спали, очаквате нещата да станат по-сериозни и имате фантазии да създадете семейство с него, преди наистина да го опознаете.

Това само създава токсична връзка както за вас, така и за другия човек.

7. Следвате емоциите, а не логиката

Вземането на емоционално водени решения ви прави наистина уязвими.

Например, може да станете доста разстроени и да изпратите съобщение с нещо безобразно свръхреактивно, ако някой не ви отговориИли можете да им изпратите съобщение веднага, когато се чувствате самотни, и да ги помолите да ви утешат.

Или може би се обръщате към тях за утвърждаване, когато изпитвате ревност.

Прекрасно е да си с някого и да имаш здравословна привързаност към него. Някой, който ще се вслушва в емоциите ви, ще може да реагира правилно и ще ви кара да се чувствате добре. Трябва обаче да избягвате да разчитате изцяло на един човек за цялото си емоционално удовлетворение.

Вашето емоционално състояние е изцяло под ваш контрол. От решаващо значение е да направите крачка назад и да се упражнявате да се успокоявате, преди да действате, ако откриете, че винаги отговаряте въз основа на това как се чувствате в момента.

8. Рядко получавате мъжко внимание

В резултат на ниско самочувствие, в момента, в който някой прояви интерес да поговори с вас или дори да прави секс, вие се възползвате от възможността, защото се страхувате от изоставяне и смятате, че може да е последната ви възможност.

В тази объркана ситуация вие напълно губите самооценката си и просто искате да задържите този човек в живота си възможно най-дълго.

9. Вие сте бомбардиран от любов

Възможно е да сте били бомбардирани от любов. Любовното бомбардиране е сериозно оръжие.

Когато някой в ​​началото непрекъснато ви обсипва с внимание и обич, се казва, че ви "бомбардира с любов", защото той иска да се привържете към него.

Нарцисистите често използват манипулативната техника на "любовно бомбардиране", защото ги кара да се чувстват добре, когато имат някой зависим от тях.

Ако сте били мишена на любовен атентатор, в началото всичко може да изглежда прекрасно! Да получавате комплименти, да имате някой да ви показва любов и да прекарвате време заедно звучи доста страхотно.

И преди да се усетите, емоционалната привързаност чука на вратата ви.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay