7 неща, които трябва да знаете, преди да се сдобиете с гел маникюр

7 неща, които трябва да знаете, преди да се сдобиете с гел маникюр
Pexels

Дълготрайният блясък на гел маникюра е много търсен днес. Но безопасен ли е той? Унищожава ли ноктите ви? Ето какво искат да знаете нашите експерти.

Дълготрайност

Перфектният на гел маникюр впечатлява с дълготрайността си - често десет дни или повече! За разлика от обикновения лак, който може да се налющи след два до три дни, гел маникюрът е почти неразрушим, което го прави идеален за сватби, специални поводи и ваканции. Плюс това гел маникюра е готов за секунди, така че можете да напуснете салона, без да се притеснявате, че ще размажете лака си. Докато гелът е върху ноктите ви, това е все едно да носите слой защитна броня, която предпазва ноктите от разрушаване. Въпросът е само дали вашето здраве плаща някаква цена.

Внимавайте с UV светлината

Нанасянето на гел не е напълно различно от прилагането на традиционен лак, с изключение на процеса на втвърдяване под UV-излъчващите лампи. И в това се крие потенциалният проблем. Тези лампи не трябва да се подценяват, въпреки че времето на излагане е кратко. Те са много мощни и излъчват UVA лъчи, далеч по-мощни от излъчваните от слънцето. Специалисти препоръчват да закупите блокиращ UVA ръкав, за да се носи, докато гелът ви се втвърди. LED светлините всъщност не са по-безопасни от традиционните флуоресцентни UV лампи. Всъщност, те излъчват експоненциално по-мощни UVA лъчи, поради което времената на втвърдяване са по-кратки.

Научете как ноктите се увреждат

Не само UV светлината е потенциално вредна. Докато опитен техник за нокти винаги ще се увери, че правилната лампа се използва със точния гел лак за препоръчаното количество време, лесно е да объркате стъпките. Всяка промяна в тези стъпки може да доведе до полиране, което се втвърдява до нокътната плочка. Така става много трудно премахването на лака. Правилно нанесеният гел трябва буквално да "изплува" от нокътя с ацетон. Въпреки това, когато гелът не е изпечен правилно, той няма да излезе и трябва ръчно да се отстрани, което е много травмиращо за нокътната плочка.

Гел маникюрът може да отслаби ноктите ви ... но най-вече се дължи на процеса на премахване

Има данни, които предполагат, че процесът на маникюр с гел може да доведе до дехидратация и изтъняване на нокътната плочка. В едно проучване се измерва дебелината на нокътната плочка както преди, така и след гел маникюр и се наблюдава изтъняване на нокътя. Ацетонът е известен с разреждането на нокътната плочка, но гел лакът може да допринесе и за изтъняването.

Има нежни начини за премахване на гел лак

Премахването на гел лак не трябва да означава пълно унищожаване на ноктите. В по-голямата си част, меките гелове могат да бъдат премахнати с помощта на ацетонов процес на накисване. Внимателно изпилете повърхността на нокътя, за да инициирате разграждането на външния слой на гела. След това поставете малко парче памук, напоен с ацетон и покрийте с калаено фолио. Професионален съвет: Поставянето на ноктите в нитрилова ръкавица ще ускори процеса. След 7 до 10 минути гелът трябва да се свали.

Не е проблем да се прави често

Няма проблем да се прави гел-маникюр всеки път, когато пожелаете. Просто се препоръчва да правят периодично детокс с гел маникюр, за да позволят на ноктите им да се рехидратират и да се поправят.

Трябва да възстановите ноктите си след гел

Трябва да направите основно овлажняване, след като премахнете гел маникюра. Накиснете ноктите си в топъл лосион, който съдържа витамин Е и използвайте масло за кожички, колкото е възможно по-често. Направете и парафинова терапия, за да помогнете за възстановяването. Това ще помогне за поправяне на всякакви повреди и укрепване на ноктите.

Автор: Десислава Михалева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти