Звездното сопрано Соня Йончева представи новия си албум REBIRTH

Звездното сопрано Соня Йончева представи новия си албум REBIRTH
Virginia Records

Пролетната карантина през 2020 г. донесе и нещо положително – време на звездното българско сопрано Соня Йончева и дигирента Леонардо Гарсия Аларкон да създадат албума, за който мечтаят от 10 години. Rebirth носи нежно послание за надежда, но и разглежда идеята, че тишината и инертността са перфектното въведение към креативното възраждане. Четвъртият солов албум на Йончева като част от Sony Classical запечатва музикално наследство, разпростиращо се в пет века – от фолклорни до поп песни, през едни от най-въздействащите моменти в операта от 17-ти век.

Звездното сопрано Соня Йончева представи новия си албум REBIRTHVirginia Records

От ерата на операта и музиката на Monteverdi, албумът Rebirth е тематично пътешествие от Италия на Cavalli, неговия ученик Strozzi и наследник Stradella, към Англия на Dowland, Gibbons и Ferrabosco – чиято фраза "O Hear me, O God” е използвана като семпъл в песента "Like an Angel Passing Through My Room” на ABBA. Освен вдъхновени от танца произведения от Испания и Латинска Америка, и реконструкцията от диригента Аларкон на ариа от Antonio Draghi, Йончева представя и традиционна фолклорна песен от родната ни България.

"Този проект е от изключително значение за мен. С него искам да подчертая вечния квалитет на тази музика и чувството на безкрайна свобода, което ни подарява. Това е апел към прераждане и възстановяване, от които нашият свят отчаяно се нуждае", допълва Соня.

Звездното сопрано Соня Йончева представи новия си албум REBIRTHVirginia Records

Проектът Rebirth е записан в концертната зала La Chaux-de-Fonds, заедно с Аларкон и неговия ансамбъл Cappella Mediterranea по време на първата наложена карантина заради Ковид пандемията.

Соня Йончева е обявена за "Артист на годината" от читателите на сп. Opera за 2019 г. и е редовен гост в най-емблематичните опери в цял свят. Българското сопрано получи куп похвали в медиите след изпълнението на репертоара от албума по време на фестивала в Салцбург през август 2020 г.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти