Лъжите, които ще чуете, когато ви интервюират за нова работа

Шефовете също лъжат на интервюто ви за работа

Лъжите, които ще чуете, когато ви интервюират за нова работа

Повечето хора мислят, че на интервюто за работа този, който преувеличава и послъгва е кандидатът, но това не винаги е така.

 

Най-честите лъжи, които можете да чуете от този, който ви интервюира са:

 

Ще наемем още един човек в този отдел скоро

Често компаниите гледат да възложат задачи, които са достатъчни за двама-трима служители на един човек. Докато ви разясняват отговорностите, на всички става ясно, че това звучи като прекалено много работа за един човек (или поне на тази начална заплата). Затова интервюиращите често "замазват очите" на кандидатите с обещанието, че скоро ще имат помощ. Доста често за съжаление това въобще не се случва... или поне не скоро.

 

Все още не сме уточнили заплатата

Да, бе. Това означава, че питат всеки кандидат колко би искал да получава и колко получава в момента, за да наемат най-скромният що-годе читав кандидат.

 

Току що започнахме процеса на интервютата

Или направо "Вие сте първият, с когото говорим." Това може и да е вярно, но по принцип е стандартен начин да ви кажат да не очаквате много от тази работа.

 

Аз не съм този, който взема окончателното решение

"Ще има второ интервю" и т.н.. Това също е друг елегантен начин да ви кажат, да нямате много очаквания. Разбира се, това би могло да бъде истина. Много компании правят по повече от едно интервю, но зависи как ви е поднесена тази информация. Ако сте водили дълго интервю и накрая ви кажат да очаквате обаждане за второ - може и да ви се обадят. Но ако интервюто е било кратко и още в началото са си измили ръцете с тази фраза, значи вече им е ясно, че не сте техният кандидат.

 

Базовата заплата не е много висока, но ще получавате големи бонуси

Колко странно! А и представата за големи бонуси не е много ясна - може да имате един голям бонус един път в годината, а в останалите 11 месеца ще работите за жълти стотинки.

 

Тази работа е едно истинско предизвикателство

Защо ли вместо да се гордеете, че ви възлагат такова предизвикателство, ви се струва, че ще ви насадят на най-лошите възможни задачи, тъй като никой в компанията не е искал да заеме тази позиция, а нищо чудно вече да са започвали и да са се отказали един-двама кандидати.

 

Заплащането е въз основа на постиженията

Това е хитър начин да разполагат с оправдания да ви плащат по-малко пари. Изяснете си - вие на хонорар ли работите, или не? 

 

Никога не забравяйте, че на интервю за нова работа освен, че трябва да покажете най-доброто от себе си, трябва и да поискате възможно най-доброто ЗА себе си.

 

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay