Жените вършат повече допълнителна работа в офиса от мъжете

И получават по-малко пари, естествено

Учените доказаха, че жените са по-склонни от мъжете да се заемат със задачи, които ще усленят много работния процес, но по абсолютно никакъв начин няма да им помогнат в кариерното развитие и финансовото положение. 

Жените просто не могат да кажат "Не!". Те искат да бъдат максимално полезни. Дори и да осъзнават, че понякога хвърлят излишни усилия в нещо. Такава е природата ни. Винаги искаме да се раздаваме до край в името на успешния проект. 

И въпреки това жените, продължаваме да взимаме по-ниски заплатуи от мъжете. Парадоксът е , че тези, които са готови да отделят доста от времето си, дори и от личното си такова, за това работата да върви по-леко и всичко да е уредено, получават по-малко пари, само защото се водят слабия пол. Това, ако  не е дискриминация?

Жените смятат, че тяхната роля наистина е да бъдат добрите самаряни. Те са свикнали да работят на няколко фронта вкъщи, в обществото, и дори и не се замислят, когато стане въпрос за работа, да бъдат  така отвержени. 

И въпреки това, мили жени, хубаво е да си поставите граница, която да спазвате. Страхотно е, че сте толкова посветени на работата си, но все пак не забравяйте, че трябва да се съсредоточите върху съществените неща и най-важното - да си давате почивка. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти