Вече е прекалено топло навън, за да ядем свинско, но ще ви предложим рецепта за свинско филе, което не е толкова тлъсто. Ето как да си приготвите свинско филе с мед и сусам:
Необходими продукти:
500 гр. свинско филе
2 с. л. нарязан зелен лук
1 с. л. сусам, печен
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. чесън на прах
1/4 ч. л. канела
1/2 ч. мед
1/4 ч. соев сос
2 с. л. зехтин
1 с. л. нарязан лук
1 с. л. нарязан чесън
1/2 с. л. сусамово масло
1/4 ч. л. червен пипер, лют
1/4 ч. студена вода
2 с. л. царевично нишесте
Начин на приготвяне:
Смесете солта, черния пипер, чесъна на прах и канелата. Разбъркайте сместа от подправки и поръсете свинското филе. Сложете филето в тиган, покрийте и охладете за 30 минути.
Сложете меда, соевия сос, лука, чесъна, сусамовото масло, червения пипер и загрейте на средна температура.
В малка купа разбъркайте нишестето с водата и бавно добавете в тигана. Разбърквайте непрекъснато, докато сместа се сгъсти.
Сложете 1/4 ч. от соса в малка купа, а останалата част отставете настрана.
Извадете свинското филе от хладилника и го нарежете на филии. Намажете скарата с олио и изпечете свинските медальони по около 3 минути от всяка страна. Свалете филето от скарата, намажете го с приготвения сос и го върнете на скарата. Печете по още 1 минута на страна. Месото е готово, когато достигне 145 градуса вътрешна температура.
Преди да сервирате, запържете месото с останалия сос и поръсете със сусам и нарязан зелен лук.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |