Кампанията „Бъди герой!“ - Приказка за доброто

„Семейството значи никой да не бъде изоставен или забравен“ - Дейвив Одген Стиърс

Семейството и домът е всичко, от което се нуждаят децата лишени от родителски грижи!

Да обединиш цял един народ около една благотворителна кауза е геройство и от страна на инициаторите, и от страна на хората, припознали идеята като своя, за да донесат радост и надежда на изоставените деца на България.

Нашата "Приказка без край" продължава с кампанията "Бъди герой!", чиято основна цел е да се съберат средства за построяването на Детската къща. Кампанията стартира през ноември миналата година, като в нея Героите са безброй – знайни и незнайни.

Кампанията, подета от фондация "За Нашите Деца", чийто основен двигател е Градус, има за цел да осигури финансирането, благодарение на което строежа на Детската къща ще бъде възможно. Фирмата отделя сума за построяването на къщата от всеки закупен продукт с марката на Градус, което прави възможно осигуряването на необходимите строителни материали за къщата. Кампанията "Бъди герой!" придобива широка публичност, привличайки и други бизнес и частни съмишленици.

Мнозина от тези дарители желаят да останат в тайна, а други скромно споделят какво означава за тях включването в този така мащабен и благороден проект.

Архитект Ивайло Владимиров, който е проектант на къщата, споделя:
"Когато каузата е благородна, просто го правиш".

Ето какво разкри и кметът на София Йорданка Фъндъкова за каузата Детска къща:


Петър Рафаилов, който безвъзмездно се погрижи за строителния надзор, смята, че:
"Децата са нашето бъдеще и всяко едно от тях заслужава да бъде подкрепено с всички усилия от обществото".

Калоян Масларски, който е индивидуален дарител, заявява че:
"Проектът и хората зад него ми дават смисъл, желание и вяра, че заедно ще помогнем на много деца".

Усилията на многобройните потребители дават сериозно рамо на проекта, който се превръща в социално-значима кампания за оказване на адекватна подкрепа за децата лишени от родителска грижа. Според замисъла на фондация "За Нашите Деца" в къщата ще бъдат настанени между 6 и 8 бебета, изоставени от родителите си в първите седмици от своя живот. Те ще имат шанс за по-добър живот, докато за тях се намери постоянно и сигурно семейство, в което да получават любов.

Целта е престоят им в къщата да бъде минимален, като през това време екипът на фондация "За Нашите Деца" ще работи с родните семейства, приемни родители или осиновители на децата така, че скоро те да живеят в истинско и сигурно семейство. Грижа за тях ще полагат приемни родители с подкрепата на екип от обучени специалисти. По този начин децата няма да бъдат поставени в изолация и самота.

Високият дух, мечтите и желанието на всички, включили се в сбъдването на Детска къща, е още едно доказателство за истинността на старата българска поговорка "Сговорна дружина, планина повдига".

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти