Уроци за брака от Мишел Обама

Уроци за брака от Мишел Обама
pixabay

Мишел Обама не е нищо друго освен емблематична и се счита за една от най-влиятелните и уважавани фигури на 21-ви век.

Тя без съмнение е една от най-великите жени, които светът е виждал. Поглеждате към Мишел Обама и виждате въплъщение на власт, уравновесеност, доброта и блясък. 

А ето и 8 съвета за брак от Мишел Обама

Това, което отличава нея и брака и майчинството й, може лесно да се види чрез следните уроци, които тя веднъж сподели, напомняйки ни, че е нормална като нас.

1. Да имаш трети човек в брака си е неуважително.

Няма нищо, което да застрашава сигурността на една съпруга повече от мисълта за друга жена, която се състезава за вниманието и обичта на съпруга й. Нищо не е по-болезнено. Нищо не е по-неуважително. Нищо не е по-обидно. Нищо не е по-омаловажаващо и унизително.

2. Винаги бъдете екип.

Бракът процъфтява, когато двойката работи заедно като екип; когато и съпругът, и съпругата решат, че победата заедно е по-важна от запазването на резултата. Добрите бракове не се случват просто така. Те са продукт на упорита работа.

3. Децата ви гледат към вас.

Вашите деца ви наблюдават и формират трайни мнения за любовта, ангажираността и брака въз основа на това, което виждат във вас. Дайте им надежда. Накарайте ги да очакват с нетърпение брака.

4. Накарайте жена си да се чувства специална.

Съпрузи: Причината, поради която другите жени изглеждат привлекателни, е, че някой се грижи добре за тях. Тревата винаги е зелена там, където се полива. Вместо да гледате зелената трева от другата страна на оградата, работете върху вашата и я поливайте редовно. Всеки мъж може да се възхищава на красива жена, но е нужен истински джентълмен, за да направи жена си възхитителна и красива.

5. Бракът се гради върху ценности, а не върху вещи.

Успешният брак не изисква голяма къща, перфектен съпруг, милион долара или скъпа кола. Можете да имате всичко по-горе и все още да имате нещастен брак. Успешният брак изисква честност, неумираща ангажираност и безкористна любов в центъра на всичко това.

6. Избирайте приятелите си мъдро.

Хората, с които се обграждате, имат голямо влияние върху брака ви. Приятелите могат да изградят или да разрушат брака ви; Избирайте ги мъдро.

7. И двамата съпрузи трябва да положат усилия в брака си.

Единият съпруг не може да изгради брак сам, когато другият съпруг се ангажира да го унищожи. Бракът работи, когато съпругът и съпругата работят заедно като екип, за да изградят брака си.

8. Никога не приемайте съпруга си за даденост.

Не приемайте съпруга си за даденост. Не се възползвайте от кротостта и добротата на съпруга си. Не бъркайте лоялността на съпруга си с отчаяние. Не злоупотребявайте с доверието. Може да съжалявате, след като сте загубили някой, който е означавал толкова много за вас.

Бракът не винаги е легло от рози и ако искате успешен брак, ще трябва да работите усилено върху него. Всеки ден. Без достатъчно усилия не очаквайте да имате щастлив и пълноценен брак!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay