7 признака на токсичната работна среда

7 признака на токсичната работна среда
Canva

Спокойната работна среда е от ключово значение за вашата продуктивност и изобщо желание за работа. Но понякога осъзнаваме,ч е рабтим в среда, която не е осбен благоприятна без дори да го осъзнаваме. Днес ще ви покажем 7 признака, по коит да резберете дали работната ви среда е токсична:

Отношения и комуникация

Внимателно наблюдавайте начина, по който колегите и ръководството общуват помежду си. Ако има много конфликти, небрежност или липса на подкрепа, това може да бъде индикация за токсична обстановка.

Натоварване и стрес

Анализирайте нивото на стрес и натоварване на работното място. Ако сте постоянно заринати от огромни количества работа, срокове и притеснения, това може да представлява проблем.

Липса на разнообразие и инклузивност

Преценете дали работната среда подкрепя разнообразието и инклузивността. Дискриминацията е чест признак за токсична обстановка.

Психическо и физическо здраве

Наблюдавайте как работата ви влияе на психическото и физическото ви здраве. Ако изпитвате чести главоболия, тревожност, депресия или физически симптоми, то това може да бъде следствие на токсична обстановка.

Нискa мотивация

Ако сте загубили интереса си към работата или се чувствате демотивирани, това може да бъде признак за проблеми в обстановката.

Анализ на политики и процедури

Проучете политиките и процедурите на фирмата, особено тези, свързани със здраве и безопасност на работното място, вътрешните жалби и сътрудничеството. Недостатъчни или неефективни политики могат да създадат токсична обстановка.

Слушайте своята интуиция

Ако имате усещането, че работната ви обстановка е токсична, вероятно има основание за това. Доверете се на интуицията си.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay