8 проблема, които вашият партньор може да има, ако проверява телефона ви

8 проблема, които вашият партньор може да има, ако проверява телефона ви
pixabay

Поглеждането в телефона на партньора ви може да бъде много изкушаващо, особено ако знаете, че той никога няма да разбере за това. Проучванията показват, че 34% от жените и 62% от мъжете хвърлят поглед от време на време на телефона на партньора си. И причината за това не много достойно поведение не е само ревността. 

Оказва се, че може да има някои по-дълбоки психологически мотиви, които могат да тласнат вашата половинка да провери съобщенията в телефона ви.

Ето какви могат да бъдат причините за това поведение на вашия партньор:

1. Има ниска самооценка

Въпреки че човекът, който прави проверките, си мисли, че не може да вярва на своя партньор, той всъщност не вярва на себе си. В повечето случаи, когато един от партньорите проверява телефона на другия, се притеснява, че не е достатъчно добър. Дори в стабилна, дългосрочна връзка, тези хора вярват, че партньорът им заслужава някой по-добър и следователно може лесно да бъде привлечен от друг човек.

2. Вашият партньор не е доволен от връзката

В една нормална връзка, двамата партньори си вярват на 100% и не нарушват личното си пространство взаимно. Ако единият от двамата има желание да проверява другия, да го проследява и т.н., може да не е сигурен накъде отива връзката и дали изобщо иска да бъде част от тази връзка.

3. Вашият партньор може да мисли да ви изневери

Любопитството към личния ви живот всъщност може да бъде предупредителен знак за вас, тъй като може да бъде проекция на дълбоките мисли на партньора ви. С други думи, ако човек подозира, че ще се случи нещо неподходящо или вече се случва, този човек може да е този, който всъщност извършва тези неподходящи действия, като проверки на телефона ви.

4. Вашият партньор има проблем с доверието

Доверието е в основата на стабилните отношения. И до колко можете да се доверите на някого е силно повлияно от вашите минали преживявания. Така че, ако вашият партньор смята, че го лъжете, най-вероятно той е бил лъгани или измамен в миналото.

След такова лошо преживяване човек обикновено става свръхчувствителен и всеки невинен жест или дума, казана от вас, може да го накара да се съмнява. 

5. Вашият партньор не е в състояние да постави здравословни граници

Във всяка връзка трябва да има граници и нарушаването им никога не е нормално - вашият партньор трябва да разбере това. Така че, ако изясните, че уважавате личното си пространство и няма да допуснете никой да нахлува в него, вашият партньор трябва да приеме вашата нужда от пространство.

Ако въпреки това той проверява телефона ви, това е знак, че вероятно ще имате сериозни проблеми в бъдеще, тъй като сте го помолили за нещо елементарно, а той не уважава молбата ви. По-добре поговорете сериозно по темата.

6. Вашият партньор се страхува да говори открито

Ако сте забелязали, че напоследък вашият партньор проверява телефона ви, вместо открито да говори за нещата, които го тормозят, това може да бъде знак, че крие нещо от вас.

7. Вашият партньор има нужда от внимание

Ако забележите, че вашият партньор ви прави проверки, седнете и помислете кога за последен път сте провели качествен разговор. Ако това не е било скоро, значе сте разбрали каква е причината за странното му поведение. В някои случаи прекъсването на комуникацията кара човек да прави неща, с които не се гордее, като например да проверява телефона ви. Вашият партньор просто се чувства любопитен какво се случва в живота ви...

8. Вашият партньор не е готов за сериозна връзка

Ако партньорът ви предпочита да проверява телефона ви зад гърба ви, вместо просто да поговори с вас, това може да бъде знак, че не е готов за сериозна връзка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти