Историята на човек със Синдром на Даун, който получава 2 подаръка от съдбата

Джейк Прат е мъж, който, когато навършил 21 години, получил работата на мечтата си и сега се готви за сватба с човека, когото наистина обича. Случаят на Джейк можеше да е просто още една история сред историите, но начинът, по който той преодолява всички трудности, с които се сблъсква, може наистина да ни научи, че всичко е възможно.

Сигурни сме, че историята на Джейк ще ви вдъхнови:

Запознайте се с Джейк Прат, мъж, роден със специално състояние, което не го е спряло

Историята на човек със Синдром на Даун, който получава 2 подаръка от съдбатаJake Pratt

Джейк Прат е млад мъж, който е роден със Синдром на Даун. Израствайки, пътят му не бил лесен. В едно от интервютата си, сестрата на Джейк- Ейми Хайд споделя, че "лекарите са казали, че увреждането му ще му попречи да живее нормален живот и че дори може да се наложи да бъде институционализиран." Но семейството на Джейк не се отказало. "Семейството ми винаги е възприемало философията, че Джейк не се различава от теб или от мен и че няма ограничения за това, което той може да постигне", казва Ейми. 

Самият Джейк също никога не е позволявал състоянието му да му пречи. "Той искаше да бъде в отбора по футбол в гимназията, когато някои хора смятаха, че това е невъзможно, но той го направи. Искаше да вкара тъчдаун в игра и го направи. Искаше да учи в колеж и го направи ”, сподели Хайд. Сега Джейк има 2 работни места: Джейк започва всяка сутрин, като работи на голф игрище и след това пуска пакети за UPS.

Историята на човек със Синдром на Даун, който получава 2 подаръка от съдбатаJake Pratt

Работите на Джейк не са само инструмент за неговата самореализация и развитие, но и го свързват с нови хора. Хората са важна част от живота на Джейк. Неговият колега от UPS Ричард също се е превърнал в негов добър приятел и понякога играят заедно голф.

Най-специалното постижение на Джейк е, че среща любовта на живота си

Историята на човек със Синдром на Даун, който получава 2 подаръка от съдбатаJake Pratt

Джейк и Грейс започнали да се срещат, когато и двамата били в гимназията. Въпреки че Джейк обикновено излиза, а приятелката му е доста срамежлива, Грейс била тази, която поела инициативата и поканила Джейк на танц през 2017 г., споделят те. Въпреки всички различия, които имат, любовта им продължава да процъфтява дори 4 години по-късно.

Джейк и Грейс имат общи виждания за бъдещия им съвместен живот. Те мечтаят да се оженят и да живеят самостоятелно. Междувременно Джейк спестява за годежен пръстен, а Грейс планира бъдещата им сватба. Те се опитват да прекарват колкото се може повече време заедно. Джейк посещава Грейс в колежа и се чуват всеки ден.

Историята на човек със Синдром на Даун, който получава 2 подаръка от съдбатаJake Pratt

Джейк казва, че хората трябва да спрат да виждат различно хората със Синдром на Даун

Той се надява, че неговият случай ще бъде блестящ пример за това как хората със Синдром на Даун могат да живеят също толкова нормален живот, както всички останали. "Обичам да бъда вдъхновение за деца със Синдром на Даун. Искам да бъда добър модел за подражание, който да гледат ", казва той. "Мисля, че най-важното е да не се отнасяме към нас по-различно и просто да бъдем мили и добри."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти