Стюардесата, прекарала 65 години в небето

Когато Бет Наш била тийнейджърка в началото на 50-те години на миналия век, тя прави първия си полет от летище Рейгън. Наш казва, че се е влюбила в "пикантния външен вид и грациозните маниери на членовете на екипажа". Малко след това, през 1957 г., тя започва кариерата си в авиацията с Eastern Airlines, които в крайна сметка се превръщат в American Airlines. Повече от 65 години по-късно, Неш продължава кариерата си в индустрията, което я прави най-дълго служилата стюардеса в света, според Световните рекорди на Гинес. 

Стюардесата, прекарала 65 години в небето American Airlines

Много се е променило, откакто Наш започва работа за авиокомпанията. Айзенхауер бил президент, полетите не изисквали резервации, а билетите били само по $12. Пътниците дори си правели застраховка живот на специални автомати преди качване. Тя гледа назад към тази ера с носталгия за времето, когато носела бели ръкавици и сервирала омари на Кенеди. 

Наш също поглежда назад към началото на кариерата си в авиацията с оценка за днешния напредък. Технологичният напредък улеснява изключително много ежедневните задачи. "Отминаха дните на ръчно написаните билети, стикерите за разпределение на местата и черните дъски", казва тя.

Някога Наш била подлагана на изненадващи домашни посещения, за да бъде сигурно, че не живее с мъж (стюардесите трябвало да бъдат необвързани) и проверки на теглото, за да бъде сигурно, че поддържа определено тегло, което е в нормите. (Сега тези изисквания не съществуват)

Стюардесата, прекарала 65 години в небето Roxanne Marie Haythorn

Като една от по-опитните стюардеси, тя имала възможността да пътува по предпочитания от нея маршрут и през по-голямата част от кариерата си, тя лети от Ню Йорк до Вашингтон и Бостън. Тя казва, че това ѝ позволявало да се прибира всяка вечер и да бъде със сина си, който е с увреждане. "Исках да съм вкъщи всяка вечер. Това беше задължително за мен", казва Наш.

След всички тези години Наш се наслаждава на работата си и се гордее, че работи като стюардеса. "Това просто беше перфектната кариера. Това е като отдушник на любовта ми към хората и ми харесва да мисля, че съм служила добре на другите", казва тя. "Изключително много се наслаждавам на разговорите на борда. Често съм изумена от интересната работа, пътувания и живот, който имат хората." Пътниците изпитват същото към Наш. "Прелитам стотици хиляди мили годишно, но винаги най-добрите ми полети са, когато Бет е в самолета", казва един пътник.

Наш няма намерение да подрязва крилата си и да слага край на кариерата си в авиацията. "Стига да съм здрава и да мога, защо да не работя. Все още е забавно", казва Наш. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay