Домашни Коледни сладки

Домашни Коледни сладки
pixabay.com

Какво по-хубаво по Коледа от аромата на прясно изпечени коледни сладки, направени собственоръчно от вас! Изведнъж ще се превърнете в приказна и добра фея, която създава неповторимо усещане за домашен уют и топлина.

Дайте на близките си вашата любов и доброта, и сътворете чудеса. По Коледа всички вярват в тях. Малко остана, затова се подгответе. Ние ще ви пренесем мислено там с нашата лесна рецепти за Джинджифилови коледни бисквитки.

Продукти за около 45 бисквитки:

1 супена лъжица изстуден джинджифил, 1 голямо яйце,  1/2 чаша меласа (тъмно кафяв сироп, получен от запечена захар, към която добавяте с малко вода), 3 пълни догоре (леко с връх) чаши брашно, 3/4 ч. л. сода за хляб, 1/2 чаша   пакетирана кафява захар, 1 ч. лъжица канела, 3/4 ч. л. смлян карамфил, 1/2 ч. л. индийско орехче, 2 чаши захар на прах, 3/4 ч. л. сол, 1/4 ч. л. екстракт от ванилия (или 2 пакетчета ванилия), 3/4 чаша масло, 2 с. лъжици мляко.

Начин на приготвяне и печене:

В голяма купа смесете брашното, канелата, джинджифила, содата за хляб, карамфила, солта и индийското орехче.

Разбъркайте с миксер маслото и захарта до светла и пухкава смес. Добавете яйцата и меласата. Намалете скоростта на миксера и постепенно добавете брашнената смес, докато всичко се смеси добре.

Разделете тестото на две равни части и ги оформете в топка. След това внимателно изгладите с ръце всяка топка на дебел диск (около 2 см) и увийте плътно във фолио. Оставете ги в хладилника най-малко 2 часа или за цялата нощ.

След като тестото е напълно охладено и сте готови да изпечете бисквитките, загрейте фурната на 250 °. Разгънете тестото и го поставете на дъска. Натискайте тестото до получаване на равномерна дебелина от около 1/8 см. След това използвайте любимите си формички за бисквитки, за да изрежете желаните от вас фигурки (човечета, бастунчета, елхички, снежинки). Направете повторно топки и дискове от изрезките, за да използвате цялото тесто.

Прехвърлете бисквитките в тава  и покрйте с пергамент. Печете за 8 до 10 минути, докато се изпекат добре по краищата и отгоре. След като бисквитките изстинат ги украсете по желание с пош и сервирайте.

Крем (глазура) за поша - разбъркайте в купа мляко и пудра захар до получаване на гладка смес с гъстотата н акрем. Използвайте пош или пластмасова торбичка с отрязан ъгъл, за да за да нанесете глазурата върху бисквитките.


 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти