Ценни съвети как да намалите стреса в ежедневието си!

Ценни съвети как да намалите стреса в ежедневието си!
pixabay

Според психолози грижата за  емоционалното ви състояние  трябва да е на първо място. В съвременния живот, когато стресът преследва жителите на големите градове всеки ден, е изключително важно  да се обърне внимание не само на тялото,  но и на ума. Медицинският психолог в рехабилитационния център в Бутово Дмитрий Крючков даде препоръки, които ще помогнат за  поддържането на нормално психично здраве.

Първата стъпка е да установите  дневен режим.

"Това създава усещане за  стабилност и контрол.  Редовно време за лягане и ставане, време за работа и почивка - всичко това  помага на тялото  да работи в режим на оптимална производителност", казва специалистът.

Трябва също да практикувате медитация, тъй като това е лесен начин да се отпуснете и да се съсредоточите върху настоящия момент. Просто затворете очи и се съсредоточете върху дишането за 10-15 минути.

Не забравяйте за  физическата активност.  Редовният джогинг, плуване или йога ще ви помогнат да поддържате тялото си във форма и ще насърчите производството на ендорфини - "хормоните на щастието".

"Важно е също така да общувате с другите. Социалните връзки играят важна роля за поддържане на психичното здраве, ще ви помогнат да се почувствате свързани със света и да намалите нивата на стрес", заключава психологът.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay