Вкусни аспержи с пармезан

Да си оближете пръстите!

Предлагаме Ви една лятна рецепта. Става много бързо, но обещава страхотен вкус. За нея не са Ви нужни някакви специални готварски умения, а просто желание. Нали сте чували, че любовта и желанието са основните съставки, от които зависи дали яденето ще бъде божествено. Но.. стига с приказките, да пристъпваме към готвене.

Ето ги и нужните продукти: 2 връзки аспержи, 50 гр. настъргано сирене пармезан, 4 яйца, 50 мл. сметана, 30 гр. чисто масло, сол и черен пипер на вкус.

Измийте аспержите и махнете върховете на стеблата им, ако са прекалено твърди. Наржете ги на парчета и ги сложете да се варят за 15 минути. Пре това време сложете пармезана, яйцата, сметаната, маслото и солта в една купа и ги разбийте. След това извадете вече готовите аспержи, поставете ги в тавичка за печене и отгоре ги залейте с получилата се смес от другите продукти. Печете на 200 градуса. Нужни са им около 30 минути. 

И ето, ястието е готово! Не го чакайте да изстине, защото  е по-вкусно горещо!

Автор: Теодора Георгиева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти