Това ястие ще се превърне в любимата вечеря на всеки, който следва кето режима.
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
1/2 глава лук, нарязан на ситно
1 кг кайма
2 ч. л. сол
черен пипер
2 с. л. подправка за тако
1 чушка Халапеньо, нарязана на ситно
6 големи яйца
2 ч. сирене или кашкавал по избор, настъргано
2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
1 ч. заквасена сметана, за сервиране (по избор)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. В голям тиган загрейте зехтина, добавете лука и гответе около 2-3 минути.
Добавете каймата, подправете със сол и черен пипер. Гответе, докато каймата стане кафява на цвят. Добавете подправката за тако и лютата чушка и гответе още 2 минути.
В голяма купа разбийте яйцата, добавете каймата към тях и разбъркайте.
Изсипете сместа в касерол, поръсете с настърганото сирене.
Печете около 25 минути.
Поръсете с магданоз и сервирайте със заквасена сметана.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |