Рецепта за вкусен гулаш

Рецепта за вкусен гулаш
pixabay

Гулашът е традиционно унгарско ястие, което се приготвя от месо, лук и чушки. Гулашът е ястие тип яхния и е много подходящо за есенния сезон. Ето я и рецептата:

Необходими продукти:

2 супени лъжици зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязана

2 скилидки чесън

500 гр телешка кайма

сол

черен пипер

1 супена лъжица доматена паста

1 1/4 чаша телешки бульон

1 консерва белени домати

1 консерва доматен сос

1 супена лъжица червен пипер

1 1/2 чаша макарони, несварени

1 чаша сирене Чедър

магданоз

Начин на приготвяне:

В голям тиган на средна температура, загрейте зехтина.

Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.

Добавете каймата и гответе, докато се изпече добре, като я подправите със сол и черен пипер. Изцедете я от мазнината и я върнете обратно с тигана. 

Добавете доматената паста и бъркайте. След това прибавете бульона, доматения сос и доматите. Добавете макароните и червения пипер и разбъркайте. Оставете на котлона около 15 минути, докато макароните станат готови, като разбърквате често. Добавете сиренето, разбъркайте и махнете от котлона. Добавете магданоза и сервирайте.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти