“Който пази чисто - пие бира!”

_Място Пловдив и Shakethat ХЪЛМ с кампания #безотпадъци по време на фестивала

“Който пази чисто - пие бира!”
BG Бъди активен

Колкото по-запознати с темата за околната среда и вредата от отпадъците са хората, толкова повече осъзнават своята лична отговорност за опазване на чистотата в града. В това са сигурни активистите от сдружение БГ Бъди активен, които продължават да провеждат мащабни информационни кампании сред жителите на Пловдив засягайки въпроси като "Кой трябва да е отговорен за чистотата в града?” и "Какво можем да направим за намаляване на отпадъците в Пловдив?”

"Много се радваме, че все повече хора и организации се ангажират с идеята да пазим Пловдив чист и това послание стига до повече хора. Искаме да провокираме всеки да се замисли за това какво се случва, когато изхвърля отпадъците си там, където не трябва. Събитията и големите фестивали дават прекрасна възможност за това и сме щастливи, че заедно с организаторите на Shakethat ХЪЛМ споделяме мисията за събития #безотпадъци", казва Гергана Ангелова, от БГ Бъди активен.

 На поляната на Младежки хълм, посетителите ще могат се насладят на безплатни питиета срещу събрани разделно отпадъци. Проявата е част от кампанията JunkAround, част от дългосрочната програма _Място България,  с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда. 

Освен акцията "Който пази чисто - пие бира!”, по време на фестивала ще бъде проведена мащабна информационна кампания на тема намаляване на отпадъците, които остават след големи събития и ангажирани на гражданите дългосрочна с темата за по-малко отпадъци в ежедневието. Активистите ще съдействат с разполагане на контейнери за разделно събиране и специален инфо пункт на фестивала, на който доброволци ще помагат на гостите да изхвърлят разделно пластмасовите, стъклените и хартиените опаковки и ще разясняват на посетителите на Shakethat ХЪЛМ как да намалят и оползотворяват ежедневните си отпадъци.

Организаторите приканват посетителите на фестивала да се присъединят към инициативата и да съберат и изхвърлят разделно отпадъците си по време на събитието в пункта на _Място Пловдив, за да запазим заедно поляната на Младежки хълм чиста.

_МЯСТО България се реализира благодарение на подкрепата на Фондация Кока-Кола

Още идеи как да живеем в по-чиста среда може да откриете на сайта на инициативата - thespot.bgbeactive.org

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти