"Пеперудени устни"- какво представлява тази техника?

"Пеперудени устни"- какво представлява тази техника?
unsplash

Поставянето на филър за устни се превърна в една от най-популярните козметични процедури през последните няколко години, най-вече благодарение на известните личности. Както при всяка тенденция в света на красота, след като започне да привлича внимание, тя непременно претърпява някои модификации. Пример? Създаване на така наречените "пеперудени" устни.

Тази техника за филър в устните набира популярност в социалните мрежи като средство за получаване на устни във форма, подобна на силуета на животното. Това е метод за пълнене на устни, който се основава на "руската" техника на инжектиране, при която филърът се добавя вертикално, за да придаде височина на устните и да дефинира лъка на Купидон. Някои го възхваляват като най-добрия начин да получите "перфектно" оформени устни, но други са скептични. Както при всяка процедура, има плюсове и минуси.

Научете всичко, което трябва да знаете за техниката за устни "пеперуда", от това как се различава от традиционния филър за устни до потенциалните странични ефекти.

Какво представляват "пеперудените" устни?

Освен цялостната форма на устните, има и друг аспект на техниката, който се различава от традиционния метод. Устните тип "пеперуда" често включват инжектиране на разтворител за филър преди инжектирането и също така залепване на границите на устната с хирургическа лента. Това може да се случи или преди инжектирането, или веднага след това, но тази лента обикновено се оставя за няколко дни, за да се увеличи максимално уголемяването на устните и обръщането им и да се предотврати миграцията на филъра за устни. Ако вече имате филър и искате да получите устни тип "пеперуда", ще ви е необходим допълнителен кръг от инжекции, за да премахнете съществуващия обем, в допълнение към разтворителя и лентата, които всъщност ще помогнат за оформянето на устните.

Плюсове и минуси на "пеперудени" устни

Тази техника има и няколко недостатъка, разбира се. Разбира се, плюсът е, че в крайна сметка можете да получите формата на устните, която желаете. Залепването на устната и границата на устните не гарантира обаче, че филърът ще остане в правилната позиция. Вместо това, най-добрият начин да избегнете миграцията на филъра е да отидете при добре обучен специалист, който разбира устните и знае на каква дълбочина и позиция да инжектира филъра.

Освен това, поставянето на лента около току-що инжектирана област може да ви накара да пропуснете потенциално катастрофални предупредителни знаци. Това може да увеличи риска човек да пропусне симптоми на усложнения . Може да не се забележат побеляване или обезцветяване на кожата, както и други. 

"Пеперудени" устни преди и след

"Пеперудени устни"- какво представлява тази техника? _facesbyfrancesca

Странични ефекти на "пеперудени" устни

Въпреки че всички обичайни странични ефекти на филъра са възможни и тук, при устните тип "пеперуда" има още - това включва синини, възможна миграция или съдова оклузия и подуване. Важно е да се отбележи, че техниката всъщност не гарантира естетическите резултати, желани от използването на този метод на залепване.

Едно нещо, което също може да се случи, ако разтварящият филър се инжектира непосредствено преди инжектирането на още филър, е, че може да има повече филър, който да се разтвори през следващите ден или два, така че степента на увеличаване на устните може да е по-малка, отколкото си мислите.

Изборът да получите всякакъв вид козметична процедура е изцяло ваш, но имайте предвид, че всяка трансформация, особено тази, която изисква инжекции или какъвто и да е вид операция, изисква допълнително внимание. Винаги полагайте необходимата грижа и се консултирайте със сертифициран специалист, преди да направите каквото и да било.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay