Докато смъртта ги раздели

Мъж и жена са 72 години заедно. Умират, хванати ръка за ръка

Има и други неразделни двойки по света. За съжаление, те са все по-малко.
Има и други неразделни двойки по света. За съжаление, те са все по-малко.

Отдадени завинаги един на друг. Само така можем да наречем Норма и Гордън, които са били 72 години заедно. И умират, хванати ръка за ръка.

Историята на семейство Ийгър от щата Айова научаваме от ABCnews. То напуска малкото си населено място, за да отиде до големия град, но го застига ужасно нещастие. Двамата катастрофират, а травмите им са доста сериозни. Те попадат в интензивното отделение на местната болница с множество фрактури, но единственото, което интересува и двамата, е другият. 

Норма Грийн била в много тежко състояние. Нейните 90 години трудно можели да понесат последствията от инцидента. Въпреки това, тя само споменала, че я боли гръдният кош. През останалото време питала за съпруга си. Притеснявала се е повече за него, отколкото за себе си, разказва синът им Денис, който е на 52.

Когато на лекарите им станало ясно, че състоянието на 94-годишния Гордън и неговата съпруга не се подобрява, двойката била преместена в стая с две легла, долепени едно до друго. Така двамата се държали за ръце, докато очаквали най-страшното.

Гордън Ийгър умира в 3:38 през нощта, въпреки че сърцето му все още бие, според монитора. Оказва се, че това бил пулсът на Норма, който преминавал и през неговото тяло заради сплетените им ръце. Сякаш двамата са били едно цяло.

Норма Ийгър умира след час. И дори тогава смъртта едва ли ги е разделила - тя просто ги е изпратила на едно по-добро място, на което отново ще са двамата. Хванати ръка за ръка.

Норма и Гордън сключват брак в деня, в който тя завършва училище. По-точно, 12 чàса след това. Датата 26 май 1939 г. е далеч в миналото, но за тях това е началото на една вечна любов.

Тяхната 71-годишна дъщеря Дона Шийтс споделя, че са правили всичко заедно. Пътували, играли бридж, работили. И винаги се подкрепяли, били си опора във всяко начинание. 

Според биографията им, семейство Ийгър имат 14 внука, 29 правнука и 1 праправнук. И са били общо 72 години заедно. Неразделни! По настоящем, всеки втори брак в Европа завършва с развод (според проучване на Евростат), а за поколение едва ли може да стане и дума.

Днес никой не търси постоянство и не желае да е обвързан. Хората се страхуват да носят отговорност за някого другиго, а да посветят живота си на него им се струва направо абсурдно. При първото малко камъче каруцата е обърната. А двама души на хиляди километри оттук са живели и умрели заедно. Телата им са кремирани, а прахът им е смесен. Така дори смъртта не ще ги раздели.

2065 8
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 24.02.2012|23:17
e twa e...!! <3
9
Не е посочен 18.12.2011|21:53
Ха-ха! Kurvare Gabbana явно е полуидиот. И какви са "истинските" имена на нещата? И в какво точно "успява" човек? Ти сигурно си разбрал същността на битието и сега черпим от безкрайната ти мъдрост. Това какво виждаш е просто плод на субективните ти сетива. Това че ти не вярваш в нещо не значи че то не съществува. И колкото по-рано го разбереш, толкова по-добре за тебе.
8
Не е посочен 18.12.2011|21:50
Това, че не вярваш говори, че не си изпитвал никога споделена любов. Толкова по-жалко за теб. Но си мисля, че е по-добре да се надяваш и един ден наистина да я срещнеш. В противен случай си живял живота си напразно!
7
Не е посочен 18.12.2011|19:38
Стига сте се сополили под тая статия, любовта е магическата храна за слабите и необразованите. Любовта те прави психически слаб, зависим от друг човек и ДЕБЕЛ! Човек успява само когато се бори сам и разчита сам на себе си. Само слабите хора оставят съдбата си в ръцете на друг. И аз искам да вярвам във любовта, в Дядo Коледа, във великденското зайче или във феята на зъбките обаче съм прокълнат да виждам нещата с истинските им имена. А любовта - любовта е мит! И колкото по рано го разберете това толкова по добре за вас.
6
Не е посочен 18.12.2011|18:10
Явно за тези двама души любовта им не е била никакво бреме, а наистина са се подкрепяали в този живот ... Едва ли някой е носил другия на плещите си, както за жалост много пъти се случва и което много пъти се бърка с "истинската любов"!
5
Не е посочен 16.12.2011|09:16
Аз мога да кажа,че такава любов истинска и толкова силна няма и не се среща току-така.А тия двамата възрастни хорица са пример за една любов,която е бреме за повечето"българи"и никой не се нагърбва на носи някого на плещите си.Егоизмът при нас е много по силен от любовта,и колкото и да искаш да имаш някого до себе си не може,защото е много трудно да намериш половинката си,да не кажа невъзможно.Аз живея в крайдунавски град,и когато видя възрастни хора хванати за ръце или седнали на пейка и облегнати глава до глава...се просълзявам.Ето това е любов,която в това поколение няма!!!
4
Не е посочен 14.12.2011|18:47
Това е истинската ,голямата любов, която всички ние търсим . Много малко са хората, която я намират и я разбират. Да опазиш любовта си към човека до теб е пътят към истинското щастие. Семейството и децата в него са всичко ,за което си заслужава да живееш на този свят.
3
Не е посочен 14.12.2011|17:38
Сълзи ми потекоха докато прочета статията. Много силен труд, Марина. Винаги ми става приятно когато видя възрастна двойка да се разхождат хванати за ръце. Такава гледка ми стопля сърцето. Много е тъжно наистина, че духовната връзка между хората става все по-нетрайна.
2
Не е посочен 14.12.2011|17:28
Много трогателна история. За съжаление все по-рядко любовта между двама души успява да издържи с годините. Тази силна връзка, която са имали, се среща много рядко и вече е почти на изчезване. Поклон пред паметта на Норма и Гордън.
1
Не е посочен 14.12.2011|17:14
Много хубава статия! В днешно време имаме толкова много, искаме толкова много и сме такива егоисти... Всъщност споделянето е всичко, с него пътят е по-лек, тревогите са споделени, а радостите удвоени. Любовта е като цвете иска непрестанни грижи, за да цъфти, но за това се изисква и жертви от двете страни, трябва да забравим егоизма си и да сме склонни да се жертваме за другия.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay