Дисекция на изневярата

Накарай ме да се чувствам желана и ще бъда само твоя!

Дисекция на изневярата

Преди да започна, ми се ще да направя кратко уточнение. Говоря за това, което кара жената в една дълга връзка да пожелае да се огледа в нечии чужди очи. И под "дълга" визирам над 3 години.

Мога да се хвана на бас, че повечето от мъжете, които ще се престрашат да прочетат тази статия, са убедени, че сексът е в основата на всичко. Или по-скоро липсата му. У дома. Всъщност, момчета, съжалявам, ако ще ви разочаровам, но за да стигнем до онзи обществено забранен, хотелен, забързан, понякога отмъстителен и почти винаги оставящ болка секс с някой друг, най-честата причина е, че просто сте спрели да ни виждате.

Ето статистически погледнато как стоят нещата от нашата камбанария:

"Сексуалният ми живот не ме удовлетворява" - 7%
"Вече не съм влюбена" - 19%
"Не мога да устоя на мъжа, с когото изневерявам - правим най-страхотния секс!" - 10%
"Отегчена съм и ми трябваше някаква тръпка" - 17%
"Исках да се чувствам желана" - 28%
"Имах други причини" - 19%

Е, мога да се опитам да направя самопризнания от името на най-високия процент представителки на нежния пол графата "Исках да се чувствам желана!".

Жените са склонни да кривнат от пътя тогава, когато спрат да виждат онзи поглед, който означава "Ти си единствена!". И не, не ме разбирайте погрешно. Няма мацка, която да иска след себе си вярно куче. Не е нужно да вървите прегърнати или вплели пръсти и да мечтаете да преминете по лунната пътека. Нито да я засипвате с цветя, бонбони, плюшени играчки, бижута, и каквото друго "романтично" сте видели в някой филм. Просто запазете онзи поглед, който я е заковал на място след първата целувка.

Изневярата не започва от флирт с колега или усмивка на непознат мъж по улицата, нито с писане до среднощ в Skype. Давам прост пример. Онзи ден, отивайки на работа, получих, смея да твърдя, един от най-прекрасните комплименти. Никога не съм мислила, че някой може да ме нарече "изящна". Как се почувствах? Поне три пръста по-висока и, Бога ми, наистина изящна. Но това не е изневяра. Нито нейното начало. Защото аз не търся да открия себе си такава в очите на мъжа, който ми го е казал. Тънка, много тънка граница!

Жените обичат с ушите си. Клише, но факт! Но няма нужда да казвате нищо, ако в погледа ви се чете "Искам те тук и сега!". И моля, не приемайте това като нещо, което трябва да се прави ежедневно. Ние също се изморяваме от спонтанността. Но и рутината убива. Баланс. Това е точната дума.

Ако си пишем с някой, който е забавен, приятен и ни разсмива, няма страшно, докато всичко остава на екрана. Но в нощта, в която затворим компютъра и останем пред телевизора, докато вие вече блажено спите в спалнята... Тогава сте започнали да губите битката.

И така ключовото понятие към момента е "добре преценено внимание". Ако, разбира се, ви пука за жената до вас достатъчно. Всъщност сексът е само последната крачка - онази, която осъществява физическия контакт. Бъдете сигурни, че стигне ли се до него, нещата са започнали много, много по-рано.

И още един дребен жокер - ние сме предвидими същества. Обикновено цялото ни поведение крещи, че имаме нужда от внимание. Нови дрехи, грим всеки ден, прическа. Следват дребни скандали и поводи да спим в другата стая. Спираме да ви правим вечеря, защото дори не се сещате да кажете, че ви харесва. И накрая някой изящно ни отмъква. За ваша сметка!


Всяка прилика с действителни лица и събития НЕ е случайна. Моля колегите, които се разпознават, да не се възгордяват, а приятелките, чиито истории прозират зад текста, да продължат да ми разказват още.

746 16
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 11.09.2012|16:06
http://iq.tochica.com/r/2099/ ---- Тествайте Вашето IQ :):)))))
5
Не е посочен 29.10.2011|14:23
Ами lgy lgy само една вметка за да стигне тази жена до там, да се смее пред монитора ще трябва да я е тласнало нечие безхаберие. Втренчено в поредната формула, футбол, снукър, лов...... и тем подобни мъжки страсти с приятели.Другият тип пък са мачовци дето все в чужди градини поливат цветятя, а собственото оставят да вехне и изведнъж ще се сетите, че сте изтървали златната рибка и друг я е хванал и каква колко са и лъскави люспичките и ето вече му изпълняват 3 желания ........:)))
4
Не е посочен 29.10.2011|01:08
Аз съм мъж, просто да уточня. Поради факта, че ми е прясно ще се постарая да съм обективен от следващият абзац .+ Чудя се, кво по дяволите правя в jenite.bg. Явно някаква препратка. Както и да е.. "Ако си пишем с някой, който е забавен, приятен и ни разсмива, няма страшно," е как да няма , след като човекът откровено Ви сваля, а Вие кикотейки се, бивате с по една дузина пръсти по-високи. Така. Част от мъжете, знаят много добре, че жените искат да бъдат ухажвани => желани, но защо, дявол го взел, не го отрежете тоа, иначе тъй забавен човечец и не му дадете ясен знак, че сте с някой. Или може би не искате да кажете, че "о той забавния нека си стои за план Б" . И още от тук ние мъжете губим битката ама не с опонент, а с женската лакомия, в тази статия озаглавена "желана". Това се отнася за не всички жени. Това е. Ако искате мразете ме :)
3
Не е посочен 29.10.2011|00:05
И на мен много ми хареса статията! Напълно съм съгласна със всичко, както и с коментара на Елисавета Петрова :) Наистина много чист, прост начин на изразяване. Но не ме разбирай/те погрешно - мъдростта е в простотата! Успех ;)
2
Не е посочен 28.10.2011|17:55
Много добре успяваш да синтезираш и изразиш закачливо женските ЕМОЦИИ :)
1
Не е посочен 28.10.2011|17:17
Няма какво да крия, всичко написано в статията е абсолютно вярно. Мъжете, както и жените разбира се, често си мислят, че щом са с някой по-дълго време от 3 месеца да речем вече им е в кърпа вързана и си правят каквото искат. В една връзка трябва да се поддържа онази приятна тръпка, която е била в началото иначе просто всичко свършва.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay