10-минутен трик за сочни устни

10-минутен трик за сочни устни

Напуканите и сухи устни са нещо, което тормози повечето жени. Изсъхването на устните се случва поради много и най-различни причини- студ, вятър, недостатъчна хидратация, липса на витамини и т.н. 

На пазара има най-различни балсами и вазелини, които обещават страхотни резултати, но ако обикновеният балсам за устни не ви помага, можете да опитате този бърз трик, измислен от д-р Шерин Идрис, дерматолог от Ню Йорк. 

Така нареченото "Lip basting" представлява трик, който трансформира сухите и напукани устни в плътните и сочни устни, за които всяка жена мечтае.

Методът на д-р Идрис включва ексфолиране на устните преди хидратирането им, а идеята се появява след пътуване до Уайоминг, където въздухът е ужасно сух. Обикновените балсами за устни не помагат на дерматоложката и тогава й идва гениалната идея просто да ексфолира устните си, преди да го нанесе. 

На какво се дължи напукването на устните? 

Според д-р Идрис, основният виновник за изсушаването и напукването на устните е климата. Когато температурите са по-ниски или въздухът е по-сух, това веднага се отразява на устните ни. 

Другият фактор, който влошава състоянието е непрестанното облизване на устните. Макар че звучи нелогични, слюнката всъщност извлича влагата от устните, вместо да ги хидратира. Ако искате устните ви да не са напукани, опитвайте се да не ги облизвате. 

Какво представлява всъщност "Lip basting"?

10-минутен трик за сочни устни

Първата стъпка е да ексфолирате устните. За да постигнете желания ефект, използвайте химически ексфолиант. За целта можете да използвате гликолова или млечна киселина. Нанесете ексфолианта и изчакайте 10-15 секунди. 

Следващата стъпка е нанасяне на балсам или вазелин. Нанесете наистина голямо количество балсам и го разтривайте в устните продължително, за да попие максимално много в устните. 

Използвайте балсами с подхранващи съставки като невен или пантенол, които притежават противовъзпалителни свойства и са чудесни за чувствителни типове кожа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay