10 навика, които вредят на външния ни вид

10 навика, които вредят на външния ни вид

Помислете колко действия през деня се извършват обичайно и механично. За съжаление, някои от тези действия може да окажат влияние върху нашата красота и здраве. 

На пръв поглед те може да не изглеждат вредни, но отрицателното им въздействие се натрупва ден след ден.

Решихме да проверим кои грешки често правим и какво можем да направим за тях:

1. Докосване на лицето и брадичката, докато седите пред компютъра

Обзалагам се, че гледате монитора точно сега, седнали в точно тази позиция. Прекарваме много време пред компютрите си през целия ден и често докосваме лицето си с ръцете си, без да мислим.

Придържането на брадичката с ръка постепенно измества хиоидната кост и нарушава кръвообращението. Това може да доведе до двойна брадичка и по-бързо стареене на кожата.

Докосването на лицето с мръсни ръце може да доведе до проблеми с кожата, особено ако кожата ви е склонна към акне и дразнене. Черните точки също се появяват на лицето ви по тази причина, и херпесите могат действително да бъдат уловени по този начин. 

2. Кръстосване на краката

Тази поза може да бъде доста вредна за тези, които страдат от разширени вени или са изложени на риск. Кръвният поток е нарушен и здравословните проблеми могат да се появят много бързо.

"Забавените" проблеми на другите включват болка в долната част на гърба и дори гениталните органи. Болката се причинява от неправилно позициониране на гръбнака, което води до натиск върху долната част на гърба. И ние нямаме нужда от това, нали?

3. Разресване на косата след душ 

Разресването на косата след душ е едно от най-често срещаните и почти инстинктивни действия. Но това е много вредно за косата ви. Причината е, че влажната коса е много по-уязвима от сухата коса. Така че косата ви неизбежно ще стане крехка.

За да запазите красотата на косата си, използвайте кърпа, за да я подсушите леко, вместо да я триете и я оставяйте да съхне естествено. 

4. Гледане на прекалено много телевизия

"Само още един епизод и заспивам!", познато ви е, нали? Учените отдавна говорят за опасността от "синята светлина", която идва от телевизионни екрани и мобилните устройства. Тя преминава през дълбоките слоеве на кожата и активира свободните радикали, които принуждават клетките на кожата да произвеждат ензими, които разрушават колагена.

Последствията от това са ранното стареене на кожата и хиперпигментацията. Дерматолозите често споменават лошото състояние на кожата на "любителите на телевизионни сериали" и дори съветват да използвате крем с UV филтър, ако искате да прекарате много време в гледане на вашият телевизор. Други твърдят, че синята светлина е с напълно различен спектър, а кремовете няма да помогнат.

Единственото решение е да сведете до минимум достъпа до електронни устройства. 

5. Използването на мобилен телефон преди сън

Същата синя светлина също потиска производството на мелатонин, което може да наруши вътрешния ви режим на сън. Може и да не забелязваме лишаването от сън, но тялото ни го забелязва - повярвайте! Нещо повече, в допълнение към "незначителните" козметични проблеми, имунната и ендокринната система също могат да бъдат сериозно засегнати.

Нека да изпробваме нашата воля и да не пипаме смартфоните си най-малко един час преди лягане!

6. Използването на слънцезащитни продукти само на лицето 

Всички красиви дами вече знаят, че тяхната кожа трябва да бъде защитена от слънцето дори в градски условия. Някои обаче не знаят, че трябва да прилагат крема не само на лицето си, но и на врата, гърдите и ръцете си. Колкото повече остаряваме, толкова по-чувствителни ставаме към увреждания на кожата, причинени от излагане на слънце.

И, разбира се, не бива да забравяме да се грижим за гърдите и шията, точно както се грижим за лицето, по отношение на влага и хранене.

7. Нанасянето на грим веднага след почистването на веждите

Всяко движение на пинсетите е възможна инфекция. Заслужава си да се запомни това и да не се прилага грим веднага след корекция на веждите.

Най-добре е да изтриете кожата с лек дезинфектант. Добра идея е да почиствате и измивате четките за грим на всеки 2 седмици. Рискът от инфекция също идва от мръсни пинсети. Следователно те също трябва да се дезинфекцират редовно. 

8. Покриването на мазната кожа с пудра

Вашата Т-зона лъщи? Нека я напудрим! Не правете това, освен ако не искате порите да се запушат и пъпките да се появяват по-често.

Първо, е необходимо да изчистите излишната мазнина със суха кърпичка и едва тогава можете да започнете да прилагате пудрата. Ако не почиствате лицето си преди нанасянето на пудра, цялата мръсотия и мазнина ще останат под новия слой грим. Това може да причини запушени пори, пъпки и раздразнение.

9. Използването на скраб

Прекомерната ексфолиация води до увеличаване на производството на масло в кожата, като същевременно причиняват дехидратация на кожата.

10. Къпането се с гореща вода

Много гореща баня или душ може да бъде най-доброто средство за релаксация за някого. Тези редовни "бани" обаче не носят нищо добро за кожата ви. Ефектът, който имат върху кожата, е подобен на слънчево изгаряне и естественото равновесие е нарушено. Оттук и дразненето, сухотата, инфекциите и сърбежа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay