10 неща, които доказват, че Том Круз е необикновена и уникална душа

10 неща, които доказват, че Том Круз е необикновена и уникална душа

Том Круз е една от най-богатите знаменитости в Холивуд. Той дебютира на големия екран през 1981 г. и дори днес все още е в отлична форма. Въпреки това, като всяка добра филмова звезда, той има някои особени характеристики, като отказ от помощта на специалисти и разделяне със съпругите си, когато достигнат определена възраст.

1. Той е получил много награди

Том Круз е известен със своите отлични актьорски умения и добър външен вид. Неслучайно той беше включен в някои от най-важните класации на списания в света. Той е номиниран за най-секси мъж и е бил сред 50-те най-красиви мъже в света 3 пъти, според списание People. Той също се класира на първо място в Топ 100 на знаменитостите на списание Forbes и въпреки че не спечели желаната статуетка, той спечели 3 Златни глобуса за филмите "Магнолия", "Джери Магуайър" и "Роден на четвърти юли".

2. Той отказва каскадьори понякога

Том Круз е изключение в света на киното, тъй като той прави всичко възможно, за да се подготви за собствените си екшън сцени, като отрича необходимостта от каскадьори. Това може да се види например в "Невъзможна мисия: Протокол за призраците", когато се изкачи на Бурдж Халифа, една от най-високите сгради в света. Също така в Джак Ричър, когато караше кола в преследване, и в "Невъзможна мисия 5". 

3. Той знае как да печели много пари

Круз е първият актьор в историята, участвал в 5 поредни филма, които са спечелили 100 милиона долара. Това са: Доблестни мъже (1992), Фирмата (1993), Интервю с вампир (1994), Невъзможна мисия (1996) и Джери Магуайър (1996). Той също така участва в 4 проекта, номинирани за Оскар за най-добър филм, сред които Rain Man (1988), Born on the Fourth July (1989), A Few Good Men и Jerry Maguire.

4. Той е състрадателен човек

Въпреки славата и богатството си, Круз е много състрадателен човек. Веднъж на улицата видял кола, удряща бразилската актриса Хелоиза Винхас. Веднага той спрял да помогне на момичето и дори платил болничните разходи, които възлизат на около 20 000 долара. 

5. Искал да стане свещеник

След развода на родителите си Круз се придържа към вярата и решава да стане свещеник, като се записва в семинария. Именно там той започва да се запознава с излизането на сцената, тъй като активно участва в драматичния клуб, до такава степен, че му се дават пълни пиеси. Въпреки това той бил изгонен след една година за кражба от свещениците.

6. Той има странна връзка с числата

Том Круз е бил женен 3 пъти за следните жени: Мими Роджърс, Никол Кидман и Кейти Холмс, родени съответно през 1956, 1967 и 1978 г. По случайност или чисто съвпадение и за трите жени е бил женен около 11 години и и трите са се развели с актьора точно на 33 години. Това изчислено ли е било или просто съдба?

7. Той има изострено чувство за приключения

Том Круз обича вълнението както на екрана, така и извън него. Той се гмурка, има лиценз да управлява самолет и скача с парашут. Той дори стигна дотам, че подготви радикална изненада за семейството си. През 1990 г., докато заснема "Дни на грохот" във Флорида, САЩ, актьорът завежда майка си на парашутизъм и заснема спускането. Впоследствие той изпраща копие от лентата на сестрите си, които се уплашили много.

8. Предпочита да общува с колеги

Том Круз често има лични отношения с колегите си. Всъщност повечето от приятелките му и всичките му бивши съпруги са актриси. Например, той участва с Никол Кидман в "Дни на грохот" и "Широко затворени очи". Той също така участва във Vanilla Sky с Пенелопе Крус, бившата му приятелка, с която живее от 2001 до 2004 г.

9. Той е скромен човек

През 2005 г., когато Брук Шийлдс заяви, че използва лекарства за лечение на следродилната си депресия, Том Круз публично критикува актрисата. Покаян, той отиде да се извини лично на звездата от Синята лагуна, която в крайна сметка прости на колегата си.

10. Той прави повече пари, когато бяга

Уебсайтът Rotten Tomatoes проведе проучване за сравнение на филмите на Том Круз и заключи, че колкото повече той работи, толкова по-успешни са неговите продукции, както по отношение на критиците, така и по отношение на боксофиса. Според доклада, в неговите филми са изминати еквивалент на 24 000 фута за повече от 37 години кино. Списъкът е оглавен от Mission Impossible III (2006), с 3212 фута бягане. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay