10 филма с много страст

10 филма с много страст

Любовта е различна. Чиста и нежна, необуздана и трагична. Има и любов, основана на страстта, която кара хората да загубят разума си. В тази статия събрахме за вас филмите за този вид любов: главните герои не могат да си представят живота без страстта. 

1. Имигрантката, 2013

С участието на: Хоакин Финикс, Марион Котияр, Джеръми Ренър

Ева е пусната да се скита по враждебните улиците на Манхатън, докато сестра й е под карантина. Сама, без да има към кого да се обърне и отчаяна в желанието си отново да се събере с Магда, тя бързо става жертва на Бруно - обаятелен, но злонамерен човек, който я приютява и я принуждава да проституира. Но един ден Ева се запознава с братовчеда на Бруно, сърдечния илюзионист Орландо. Тя хлътва по него и той бързо става единствения й шанс да избяга от кошмара, в който се намира.

2. Лейди Макбет, 2016

С участието на: Флоренс Пу, Козмо Джарвис, Пол Хилтън

Филмът ни отвежда в 1865 г., когато младата Катрин е омъжена по неволя за по-възрастен мъж, който не проявява интерес към нея. Това е единственото взаимно чувство между двамата, затова и в отсъствието на съпруга си тя започва връзка с коняра в имението. 

3. Пурпурният връх, 2015 

С участието на: Том Хидълстън, Джесика Частейн, Миа Вашиковска, Чарли Хънам

Сюжетът, развит в духа на готическия роман, разказва за млада американска писателка от първите години на XX век, която се влюбва и жени за английски аристократ и се сблъсква с тъмната му история и със свръхестествени явления в неговото наследствено имение.

4. Отблизо, 2004

С участието на: Джулия Робъртс, Джуд Лоу, Натали Портман, Клайв Оуен

Това е история за сложните взаимоотношения между 4 харизматични герои. Отношенията се развиват бързо, което води до много неочаквани последици. Този филм разбива всички стереотипи и ви кара да се замислите - какво наистина искаме от нашия партньор и от самите нас?

5. Коко Шанел и Игор Стравински, 2009

С участието на: Анна Муглалис, Мадс Микелсен

Годината е 1913, а първата им среща започва и приключва с един поглед през полуотворена врата след изключително скандалната парижка премиера на Пролетно тайнство – балет по музика на Стравински. В публиката е самата Госпожица, която с кожата си усеща таланта на големия композитор, така както налучква абсолютната комбинация от аромати на легендарния си Chanel №5. И съдбата може да забавя, но не забравя – три години по-късното двамата се срещат отново, за да останат заедно по-дълго.

6. Говори с нея, 2002

С участието на: Хавиер Камара, Дарио Гененети, Леонор Уотлинг

"Говори с нея” разказва за отсъствието на една жена. Или на две. И в двата случая става дума за невъзможното общуване между мъжете и жените. И за болката, която тази неосъществена връзка поражда. 

7. Краят на аферата, 1999

С участието на: Ралф Файнс, Джулиан Мур

Красивата любовна история между Морис и Сара трябваше да завърши с класически, щастлив край. Но главният герой решава да разбере защо неговата любима го е оставила и това е мястото, където филмът става наистина интересен. Ако ви харесват тъжни драматични филми с религиозен подтекст, със сигурност ще оцените филма.

8. Реконструкция, 2003 

С участието на: Клаус Мюлберг, Николай Лий Каас, Maria Bonnevie

В този филм Кристофър Бое е обявен за истински наследник на Ларс фон Триер. Този филм е отличен сред най-добрите на филмовия фестивал в Кан през 2003 г. Основният герой работи върху книгата си, в която представя любовна връзка между жена си и млад мъж. Понякога обича да си представя себе си като любовник. Този красив филм ще ви привлече и ще ви завладее.

 9. Измамените, 2017 

С участието на: Колин Фарел, Никол Кидман, Кирстен Дънст, Ел Фанинг

Действието се развива по време на Гражданската война в девически пансион в Луизиана. Младите жени в пансиона приютяват ранен вражески войник. Докато му осигуряват убежище и полагат грижи за раните му, пансионът се изпълва със сексуално напрежение и опасни съперничества, а рухването на табутата предизвиква неочаквана поредица от събития.

10. The Secret Scripture, 2016

С участието на: Руни Мара, Ейдън Търнър, Тео Джеймс, Ерик Бана

Героинята прекарва по-голямата част от живота си в институция за хора с ментални проблеми. Но когато известен психиатър пристига в болницата, историята й се променя драматично, защото намират тайния й дневник. Този филм е страхотен за тези, които обичат бавно развиващите се драми и унищожителната страст.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay