14 урока за любовта от малките пингвини!

Има на какво да се научим от тях...

14 урока за любовта от малките пингвини!

Любовта е чувство, но и отговорност. Да разбираш, да си внимателен, да подкрепяш и да пазиш. Понякога се изискват доста усилия, за да запазим отношенията си с любимия човек. Често не се замисляме, че освен от хората около нас, можем да намерим чудесен пример за страхотни любовни отношения от природата и нейните обитатели.

Точно такъв е случаят с пингвините. Малките птици, които не могат да летят, но са страхотни гмуркачи, могат да ни научат на много неща за любовта. Звучи ви странно, нали? Но не е. Ето и фактите, които доказват, че любовта съществува и между тях. Със сигурност не сме смятали, че имаме толкова много общо с тях.

14 урока за любовта от малките пингвини!

1.Пингвините се грижат един за друг, също както го правим ние. Те живеят в малки общества, в които получават закрила от хищници и студеното време. Малките красавци имат изградена стратегия за намиране на храна. Пингвините винаги се защитават и грижат един за друг.

2. Също като нас и пингвините обичат да се забавляват със семейството си и да играят игри. Това им доставя неповторимо удоволствие.

3. Пингвините комуникират помежду си непрестанно. Именно това стои в основата на здравите им връзки едни с други. Нещо, от което можем да взимаме пример, за да живеем по-добре, по-спокойно и по-обичани.

4. Тези птици са изключително отговорни родители. Грижат се за малките си с много любов и внимание. Почти всички от тях стават родители през живота си.

5. Пингвините си изграждат мрежа от други, които ги подкрепят. Те предприемат пътувания, които да ги сближат. По-този начин те набират доверие и подкрепа в останалите.


6. Също като нас, пингвините целуват бебетата си многократно. Те показват любовта си почти постоянно, което показва способността им на емоции и привързаност.

7. Пингвините определено са щастливи. Почти никога не се отказват от целите си и не си позволяват да падат духом.

8. Те винаги се защитават от хищници. Винаги са нащрек и не допускат някой да ги притеснява. Разчитат един на друг както за своята сигурност, така и за тези на семейството и приятелите си. От малки развиват инстинкт за самосъхранение и подкрепа към останалата част от обществото им.

9. Пингвините изразяват любовта си, без да се срамуват. Те си крещят един на друг, показвайки чувствата си. Да си казват "Обичам те” е част от тяхното ежедневие. Танците също са част от изразяването на любовта им един към друг.

10. Малките красавци обичат да се къпят често. Те се поддържат чисти и обичат да се къпят заедно с други, а не сами. Обикновено се забавляват, състезавайки се до водата, а след това преминават към самото къпане.

14 урока за любовта от малките пингвини!

11. Пингвините са моногамни. Те не изневеряват на партньорите си, освен ако един от двамата не почине. Само смъртта може да ги раздели. Обвързват се за цял живот помежду си.

12. Също като хората и пингвините си поделят отговорностите за децата. И майката и бащата се грижа по равно за бебетата си. Двамата заедно изграждат гнездото за потомството си.

13. Пингвините също спорят, но винаги разрешават проблемите си накрая. Те се карат, но винаги се изслушват и процесът на скандала изглежда дори спокоен и много честен. Почти никога не остават лоши чувства между тях, които след известно време да възродят противоречията.

14. Те обичат да се наслаждават на гледката. Често спират и се заглеждат в родното си място или там, където се намират в момента. Това ги прави щастливи.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay